Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Darth AMD

Başarılı
Makaleler
2
Yer
Burdur
Şu anda elimdeki sistemde Windows 10 Pro yüklü. Hiçbir şekilde kasma, takılma, FPS düşüşü gibi sorunlar yaşamıyorum. Sistem açıldığında veya oyunlara tekrar tekrar girdiğimde de performans farkı oluşmuyor. Yani teknik olarak sorunum yok. Ancak merak ettiğim ve daha da verimli bir yapı kurmak istediğim bazı noktalar var:
  • SSD’min bir bölümüne sadece oyun oynamak için ayrı bir sistem kurmayı planlıyorum.
  • Ana sistemim (Windows 10 Pro) ile YouTube izlemek, ödev yapmak gibi gündelik işlerimi halledeceğim.
  • İkinci sistemde ise hiçbir arka plan işlemi olmayacak, sadece oyun odaklı çalışacak.
  • Bu oyun odaklı sistem Windows 11 olabilir, bir Linux dağıtımı olabilir (örneğin Nobara, PopOS gibi oyun dostu dağıtımlar) veya Ghost Spectre / Tiny11 gibi sadeleştirilmiş sistemler olabilir.
Bu doğrultuda şunları sormak istiyorum:
  1. Windows 11'e geçersem herhangi bir FPS artışı olur mu? Güncel sürümlerde oyun performansı anlamında bir avantaj sağlıyor mu?
  2. Oyun için Linux dağıtımı (örneğin Nobara, SteamOS, PopOS) kurmak mantıklı mı? Performans/fonksiyon açısından ciddi fark olur mu?
  3. Oyun için arka planı tamamen sıfırlanmış, sade bir sistem oluşturmak istesem en mantıklı ve güvenli yol hangisi olur?
  4. Dual boot mantıklı mı, yoksa sanal makineye mi kurmak gerek?
Sadece birkaç oyunu olabilecek en temiz sistemde oynamak istiyorum. Her türlü tavsiyeye açığım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Şu anda elimdeki sistemde Windows 10 Pro yüklü. Hiçbir şekilde kasma, takılma, FPS düşüşü gibi sorunlar yaşamıyorum. Sistem açıldığında veya oyunlara tekrar tekrar girdiğimde de performans farkı oluşmuyor. Yani teknik olarak sorunum yok. Ancak merak ettiğim ve daha da verimli bir yapı kurmak istediğim bazı noktalar var:
  • SSD'min bir bölümüne sadece oyun oynamak için ayrı bir sistem kurmayı planlıyorum.
  • Ana sistemim (Windows 10 Pro) ile YouTube izlemek, ödev yapmak gibi gündelik işlerimi halledeceğim.
  • İkinci sistemde ise hiçbir arka plan işlemi olmayacak, sadece oyun odaklı çalışacak.
  • Bu oyun odaklı sistem Windows 11 olabilir, bir Linux dağıtımı olabilir (örneğin Nobara, Pop!_OS gibi oyun dostu dağıtımlar) veya Ghost Spectre / tiny11 gibi sadeleştirilmiş sistemler olabilir.
Bu doğrultuda şunları sormak istiyorum:
  1. Windows 11'e geçersem herhangi bir FPS artışı olur mu? Güncel sürümlerde oyun performansı anlamında bir avantaj sağlıyor mu?
  2. Oyun için Linux dağıtımı (örneğin Nobara, SteamOS, Pop!_OS) kurmak mantıklı mı? Performans/fonksiyon açısından ciddi fark olur mu?
  3. Oyun için arka planı tamamen sıfırlanmış, sade bir sistem oluşturmak istesem en mantıklı ve güvenli yol hangisi olur?
  4. Dual boot mantıklı mı, yoksa sanal makineye mi kurmak gerek?
Sadece birkaç oyunu olabilecek en temiz sistemde oynamak istiyorum. Her türlü tavsiyeye açığım.

Windows 11 icin performans guncellestirmeleri yayinlaniyor simdiden gecis yapmak sonrasını kolaylastirir.
Oyun oynayacaksan Windows'tan sasmayacaksın ne kadar Linux'ta acik kaynak suruculer olsa da yapilan suruculerin çoğu Windows'a optimize edilmistir.

Linux'ta Steam dışı Anticheat olan oyunlar desteklenmez ayrica.
Hocam yükseltme tavsiye edilmiyor. Bazı dosyalar çakışabilir. Siz sıfırdan temiz kurulum yapın.

Baya yıl önce windows 8'den 10'a yükseltirken 8'in uygulamaları 10'a geçmişti.
Keşke zamanında mağazası çalışırken rasgele bir hddye oyunları kursaydım. En büyük pişmanlığımdır. Ancak 10 ile 11 direkt windows update üzerinden destek sunuyor. Sorun olacağını sanmıyorum hocam.

Keşke zamanında mağazası çalışırken rasgele bir hddye oyunları kursaydım. En büyük pişmanlığımdır. Ancak 10 ile 11 direkt windows update üzerinden destek sunuyor. Sorun olacağını sanmıyorum hocam.
Sorun olmaz ama bazı kalıntılar kalıyor ve dosyalar nadir de olsa çakışabiliyor. Ha ben iso indiremiyorum yazdırmayı bilmiyorum dersen tamam yükselt.