Oyun için nasıl port açılır?

Makaleler
3
Yer
Ordu
Örneğin Genshin Impact oynuyorum. Bu oyunun sunucusu için nasıl port açarım bilgisayarıma? Bildiğim kadarıyla bu yöntemle direkt bilgisayar - sunucu olduğundan daha az ping veriyormuş. Nasıl yapabilirim bunu?

ISS'nden statik IP istemen gerekiyor. Faturaya ek olacaktır, tahmini 50 TL.

Oyun sana nasıl açacağın konusunda ise bilgi verecektir. Modem arayüzünün port yönlendirme sekmesinde açabilirsin.

Örneğin Stardew Valley mobil multiplayer için port yönlendirme bilgisi:

'''
You must either be on the same network as other players (i.e. on the same Wi-Fi, same hotspot, etc.), or connecting to a player who is port-forwarding their game. (24642 UDP is the port needed)
'''

Söz konusu portu modemden açtıktan sonra Windows altından da Güvenlik Duvarı'nı kapatırsanız sorun olmaz ama CGNAT arkasında iseniz boşuna uğraşmayın, açamazsınız.
Yok hocam. Statik IP hizmetim mevcut. O yüzden soruyorum zaten.
Bu durumda oyunun kendisinden mi destek almalıyım? Ayarları onlar verecektir bu durumda.

@EkmekArasiSSD, yani tam bir bilgim olmamakla beraber oyunun kendi yardım sayfasında bu tarz bilgiler yer alır. Sen de kendi modem arayüzüne uygun şekilde yönlendirme yaparsın.

Örnek sayfa:

Diğer bir konu ise şu, modem yeniden başladığında (elektrik kesintisi yahut vs.) host cihaza modem tarafından atanan yerel IP değişebilir.

Bu yüzden DHCP sayfasından (benim modemin arayüzünde burada) host cihaza statik adres rezervasyonu yap.

Örnek:

Minecraft sunucusu kurduğum için zaten yerelde Statik IP atamıştım. Dolayısıyla bana şu anlık sadece UDP-TCP bilgileri ve hangi ayarla yapmam gerek o bilgi lazım. Keenetic kullanıcısıyım.

Minecraft sunucusu kurduğum için zaten yerelde Statik IP atamıştım. Dolayısıyla bana şu anlık sadece UDP-TCP bilgileri ve hangi ayarla yapmam gerek o bilgi lazım. Keenetic kullanıcısıyım.
Minecraft hakkında bilgim yok. Fakat max olarak şunu söyleyebilirim:

Port no bu: 25565

Aynı zamanda güvenlik duvarından kural ekleyip port seçeneğini seçip bu porta izin vermen gerekiyor.

Minecraft hakkında bilgim yok. Fakat max olarak şunu söyleyebilirim:

Port no bu: 25565

Aynı zamanda güvenlik duvarından kural ekleyip port seçeneğini seçip bu porta izin vermen gerekiyor.
Hocam ben zaten bunları biliyorum . Benim ihtiyacım olan şey hangi portu hangi kuralla açmam gerekiyor? Güvenlik duvarını kapatağım evet ama hangi konfigürasyonlar gerekli bunu öğrenmem gerek.

Hocam ben zaten bunları biliyorum . Benim ihtiyacım olan şey hangi portu hangi kuralla açmam gerekiyor? Güvenlik duvarını kapatağım evet ama hangi konfigürasyonlar gerekli bunu öğrenmem gerek.
Konuda neyi bilip bilmediğini, tam olarak neyi sorduğunu açıkça belirtmezsen bu şekilde bir diyalog dönecektir.
Genshin Impact'i örnek olarak vermişsin ki alakasız. Direkt Minecraft sunucusu kurdum ne yapmalıyım diye sorsan ilgili kişi yanıt verecektir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…