Mevcut olarak aynı işlemciyi kullanıyorum, oynayacağın oyuna bağlı. Battlefield 6 oynayan biri olarak memnun değilim, işlemci kullanımı sınırda takılıyor ve grafik yükselttikçe genel dengede performans daha da kötü oluyor. Şu an en düşük ayarlarda %0, 1 FPS değerlerini anca toparlayabildim.
Anakart işlemcine gayet yeterli ama ileri düzey bir kullanıcı isen veya ilerleyen dönemlerde işlemci değişikliği o anakartı uzebilir. Ek olarak RAM'ler piyasada en çok tutulan ve satılan RAM'lerden biri fakat tehlikeli. Bu konuda neredeyse her forumda konu açmışlığım var; hatta bizzat çocukluk arkadaşıma bu RAM'lerden aldım. 16 GB tek modül şartı ile toplam 2 modül RAM aldık, 32 GB. RAM'ler Dual rank çıktı. 16 GB'lik bir modülün Dual rank olması kadar rezalet bir durum olamaz bence, piyasaya ilk çıktığı kadar kaliteli ve aynı yapıyı kullanmıyor artık Patriot, bence uzak durun.
Yine ek bir bilgi vereyim kendimden örnek olsun bu da, bende sizin gibi Dual set almaktansa teker teker 1 yıl arayla RAM aldım. Aynı marka, model ve kod numaralı olmasına rağmen içlerinde kullanılan PMIC'ler farklı üreticilere ait. İleri düzey RAM hız aşırtma ve deneysel testler yapıyorum, bu beni baltalıyor mesela.