Steam Oyun keyi alınır mı?

19878

Çalışkan
Oncelikle merhabalar. Kabasakal'dan: Trepang2 ve Superhot, Itemsatis'tan: 1000xRESIST keylerini almayi dusunuyorum.

Keylerin yapımcılardan satın alındığını biliyorum; fakat buna rağmen key satın alımına tamamen güvenilir denilebilir mi? Mesela 1000xRESIST oyunu şu zamana kadar 200 TL altına hiç düşmemiş. Yapımcılardan satın alsalar bile, yapımcıların bu kadar düşük — neredeyse 1/4 fiyatına — satmalarına izin vermesi bana mantıksız geliyor.

Satın alırken yapımcıya yüklü miktarda para verseler, bu sefer de 50 TL gibi bir fiyata satmaları siteler için zararlı olur diye düşünüyorum.
Pek güvenilir ve mantıklı gelmiyor açıkçası. Asıl sormak istediğim: Keyi kullandıktan sonra iptal edilme gibi bir durum olabilir mi?
Örneğin 4–5 ay sonra aniden iptal edilirse, para tamamen çöpe mi gider?

İptal edilme durumu hediye dolandırıcılığında oluyor bu keyler Steam tabanlı olduğundan iadesi gibi bir durum oluşmaz. Çoğu zaman keyler toplu ve geçmiş dönemde alındığından bu kadar uyguna gelebiliyor. Şöyle düşün yapımcının eline yeni oyunlar için toplu sıcak para geçiyor 15'li yumurta ile 30'lu yumurtanın fiyat farkı gibi . Super Hot oyunu key olarak her zaman ucuzdu ben 7 TL'ye aldım mesela.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…