PlayNite'ı kullanınca Epic'teki bütün oyunlar sanki Steam'deymiş gibi bir hava mı veriyordu?
Yani Epic'te olduğunu bildiğim oyunlar beynimde öyle bir hava vermiyordu ancak dışarıdan öyle gözüküyordu. Epic Launcher yerine Heroic Launcher kullandığımdan dolayı da baya uyumlu çalışıyor ve öyle hissettiriyordu hocam.

Yani Epic'te olduğunu bildiğim oyunlar beynimde öyle bir hava vermiyordu ancak dışarıdan öyle gözüküyordu. Epic Launcher yerine Heroic Launcher kullandığımdan dolayı da bayağı uyumlu çalışıyor ve öyle hissettiriyordu hocam.

Bende Heroic'i kullanıyorum ve Epic'te olmayan bir sürü özelliği var:
-Oyun taşıma/yedekleme
-Oyunun kurulu olduğu yeri değiştirme
Ve daha birçok özelliği var.

Masaüstü mü? O da ne?

Linux üstünde GNOME kullanıyorum. Masaüstü'nü görmeyeli yıllar oldu. Bazen özlüyorum, bazense olmadığına seviniyorum. Değişik bir ilişkimiz var.

Lutris ve Steam kullandığım için oyunları zaten oradan başlatıyorum. Windows kullandığım zamanlarda ise PlayNite kullanıyordum. Masaüstünü temiz tutmayı seven birisiyim.

Ama bazen böyle 2000'lerden esinme bir masaüstü yapmayı planlıyorum. Çocukluğumu hatırlatıyor. KDE kullanacağım bunun için.

1756730931714.webp

Aslında oyunlarımı masaüstünde oluşturacağım bir "Oyunlar" klasöründe tutmayı isterdim ama maalesef ki Windows uzun yıllardır klasör içeriğini istediğimiz sırayla sıralayabilmeyi eklemedi. Bu sebeple klasöre attığımda oyunların simge sıraları istediğim gibi (ben kendime göre öncelik sırasında yerleştirmek istiyorum) olmuyor. Bu sebeple masaüstünden devam.

Dosya vb. şeyleri ise masaüstünde tutmayı sevmem, işim bitince uygun bir konuma taşırım. Aynı şekilde sistemde kurulu tüm programların simgelerini masaüstünde tutmayı da pek sevmiyorum, onlar için genellikle başlat menüsüne sabitlemeyi kullanıyorum.

Masaüstünde simge çokluğunun sistemi pek yavaşlatacağını sanmıyorum. Zamanında E8400 ile Windows 11 kullandığımda bile simgeler yüzünden yavaşlama yaşadığıma denk gelmedim. Güncel sistemlerde hiç hissedileceğini düşünmüyorum.