Sakın kült şeyleri oynayacağım diye soğuma, modern oyunlardan başla. Oyunculuğu net düzenli bir hobiye çevirdikten sonra kült yapımlara dön. Çünkü kült yapımların %90’ı çok kötü yaşlanmış durumda, insana işkence çektiriyorlar. Boşuna alışık olmadığınız için soğumayın oyun oynamaktan.

Oyun oynamadan kültür edinmezsiniz. Tarih bilgisine sahip olursunuz en fazla. Hani işte şu tür şu oyunla ortaya çıkmış şu popülerleştirmiş falan. Fakat bu durum bu kadar basit bir şey değil. Oyun kültürü öyle 2 günde oluşabilecek bir şey değil. He bana kalsa kültür muhabbetini salıp keyif aldığınız neyse onu oynayın derdim ama illa kültür diyorsan senelerce çeşit çeşit oyun oynaman lazım. Kendi fikrini inşa etmenin başka bir yolu yok.

Oyunlara ilgim var ama kendimi “oyun kültürü” konusunda çok eksik hissediyorum. Özellikle oyun tarihini, önemli yapımları, türlerin gelişimini ve kült oyunları öğrenmek istiyorum.

Sizce oyun kültürü edinmek isteyen biri nereden başlamalı? Oynanması gereken oyunlardan oluşan bir liste mi takip etmeliyim yoksa belirli bir kronolojik sıra mı izlemeliyim?
Klasikleşmiş oyunlardan veya o oyunların remake'leri ve yeni oyunlarından başlayabilirsin. Tomb Raider, Doom, Counter Strike (opsiyonel), Need For Speed, Grand Theft Auto vb. gibi oyunlar başlangıç için mükemmel oyunlardır. Bu listeye Minecraft'ta girebilir.