Arkadaşlar kendime güzel bir PC topladım oyun oynamak için fakat açıp oyun oynayamıyorum. Kendimi hikayesine kaptıramıyorum. Çok oyun denedim (GoW 2018, TLOU Part 2, RDR2 falan) ama nedense açıp 15 dakika oynadıktan sonra sıkılıyorum. Siz oyunlarınızı nasıl oynuyorsunuz? PC'yi açıp YouTube'da video izleyip Google'da gezinip kapatıyorum.
Selamlar, ben bunu biraz da ilginizi çekecek oyun bulamamaya bağlıyorum. RDR2 başında mesela 1 saatten fazla oturamadım ancak The Walking Dead: Telltale Definitive Series oyununun 4. sezonunu tek günde, 9-10 saatte bitirdim. Ara bile vermeden. Biraz da sizi içerisine çekecek bir hikaye, oyun bulmanız gerekiyor.

Salt oyun değil, seni masa başında veyahut o iş her neyse başında tutabilecek bir şey olması lazım. Herkes bu yoldan geçtiği için basit bir örnek: tyt sosyal vs ayt mat. Tabiki de saatlerce ayt mat odaklanıyorsun. Bunun gibi düşün. Belki de farklı, seni tutabilecek bir oyun olsa 5,6 saat akacaktır. Bu da genelde oyunun seni ne kadar tutabileceğine bağlı. Mesela ben hikayeli oyunlarda yüzde hedefi yaparım. %10'dan %20'ye gelinceye kadar masadan kalkmam. Bunun gibi düşünebilirsin. Görev-ödül ilişkisi her alanda seni oraya bağlar. Sebebi bu.