Aldığım günden beri her gün sövüyorum hocam. Sadece donanımı iyi olan bazı modeller var. Ülkemizde neden IPS panel getirmemişler anlamadım, hepsi TN panel. 38wh bataryayı hakkında bir şey demiyorum. Allah'tan hızlı şarj özelliği var.
İnan hiç bilmiyorum hocam, bu Lenovo ne yapmaya çalışıyor anlamadım. Bir de ekstra olarak laptoplar da TN panel alınmaz. Uzun süre şarj gitsin diyorsanız 38wh olan bataryalara bulaşmamak lazım yoksa 1-2 saatte anca kullanırsınız pilde, adaptöre mahkum olursunuz, U serisi işlemci kullandığı halde. Bir de şu Lenovo 180 derece ekran sevdası nedir be? Zaten kullandığın kasa kötü, her ekran açtığım da menteşe sesi geliyor, çabuk patlama meyilliler.
Linklerdeki ürünleri, işlemci bazlı örnek olması açısından attım. Bu arada oyun oynamama rağmen (FC25, GTA 5, Forza Horizon 5, LoL, Valorant, CS2), 8 GB RAM'li ve Windows 11 yüklü Lenovo LOQ 15IRH8 kullanıyorum, herhangi bir sıkıntı yok.
İnsanlar gaming laptop almaya ve önermeye o kadar alıştı ki, tek amacı günlük kullanım olan kullanıcılara bile tank gibi gaming laptop öneriyorlar.
Oyun oynamayacaksan gayet de alınır. Hatta bu bütçede Vivobook'un ucuz laptoplarından ziyade 2. el temiz Matebook 13 veya 14 bile alınabilir. Hem panelleri belirgin derecede daha iyi, hem de daha mobil ve pil performansları yüksek.
Uzun sure kullanan birisi olarak diyebilirim ki kesinlikle alınabilecek notebooklardan Huawei'nin Matebook serisi. Tek sorunlu olarak gördüğüm durum RAM sorununa çare bulunamadı, hep 16 GB. Geçtiğimiz günlerde sattım pişmanım Matebook 14 Core Ultra 7 vardı halen de yakınıyorum keşke satmasaydım.
@Que, MateBook 13'lerin Ryzen 5000'li modelleri çok hoş. Hem glossy kaplama ekranı var, hem kontrastı yüksek, hem parlaklığı 400 nit civarı (ölçüm verisi), hem renk gamutu 45 NTSC yerine 72 NTSC, hem de 2160x1440 olduğu için PPI oranı yüksek. Panel bakımından cidden fiyatının üstünde.