Çözüldü Oyun Oynarken 2-3 Saat Aralığında Crash Yiyorum

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan RazoRR
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 13
  • Görüntüleme Görüntüleme 2B
  • Etiketler Etiketler
    oyun
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

RazoRR

Başarılı
Merhaba,
  • Z790 Anakart
  • i7 13700KF
  • 3733 MHz CL 14 RAM
  • RTX 3080
  • 850W Gold sertifikalı PSU
  • Cooler Master 360 AiO
Başlıkta belirttiğim Crash hatasını yaşadığım oyun Steam PUBG. Oyuna girdikten 2. saat sonrası herhangi bir yerde Crash yiyorum. Yediğim Crash "Unknown Crash" hatası ile bildiriliyor.

RAM'leri Memtest86 ile test ettim, TestMem5 ile Extreme Config dosyasıyla test ettim herhangi bir hata almadım. Bu sorun başlamadan evvel de RAM'leri aynı frekans ve CL değerinde kullanıyordum.
Oyun oynarken sadece Discord açık ve herhangi bir ısınma sorunu yaşamıyorum. Windows Olay Görüntüleyicisinde aldığım hataları da RAR dosyası ile aşağıdaki linki ekliyorum.

Olay Görüntüleyicisi

Çözüm
BIOS sürümünüz nedir? BIOS güncelleme bellek uyumunu artırmakta.

BIOS sürümüm, 7D91v1a. En son yayınlanan sürümden bir önceki sürüm.

Şimdi son yayınlanan sürüm, 7D91v1B'ye güncelleyeceğim. Durumu izleyip konu altına tekrar yazarım.

Sorunu çözdüm gibi. En azından kaynağını biliyorum artık.
Öncelikle sorun RAM zamanlamalarından kaynaklanıyor, buna kesin emin oldum.

Benim RAM'lerim stok olarak 4000MHz CL16. PUBG oynadığım için frekansdan ziyade düşük gecikme daha önemliydi benim için. Bu sebeple RAM'leri 3733 MHz CL14 yapmıştım. (TCL: 14, tRCD: 14, tRP: 14, tıraş: 23, trfc: 280) bu şekilde 3,4 ay sorunsuz kullandım.
Zannediyorum gerek Windows güncellemeleri gerekse de oyun güncellemeleri geldikçe bu değerler tutarsızlık göstermeye başladı. Daha sonra bahsettiğim sorun ortaya çıktı, oyunda 2 saat olunca crash yemeye başladım.

@Recep Baltaş beyin önerisiyle şu an sistemim komple güncel. BIOS da dahil. RAM zamanlamalarını da 4000 MHz CL15 olarak değiştirdim. Memtest86 ve testmem5 ile en üst iki Config dosyası ile test ettim şu an sorun yok. Oyun oynarken ufak tefek droplar giriyor ama onları da ufak değişiklikler ile gideriyorum.

Konuda destek olan Recep bey ve diğer arkadaşlara teşekkür ederim.
Merhaba @RazoRR,

Sorununuz çözüldü mü, hâlâ devam mı ediyor?

Maalesef devam ediyor. RAM zamanlamalarını değiştirdim, süreç biraz uzadı. Bu sefer de Micro stuttering olmaya başladı. Sanıyorum RAM zamanlarını tutturamıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
BIOS sürümünüz nedir? BIOS güncelleme bellek uyumunu artırmakta.

BIOS sürümüm, 7D91v1a. En son yayınlanan sürümden bir önceki sürüm.

Şimdi son yayınlanan sürüm, 7D91v1B'ye güncelleyeceğim. Durumu izleyip konu altına tekrar yazarım.

Sorunu çözdüm gibi. En azından kaynağını biliyorum artık.
Öncelikle sorun RAM zamanlamalarından kaynaklanıyor, buna kesin emin oldum.

Benim RAM'lerim stok olarak 4000MHz CL16. PUBG oynadığım için frekansdan ziyade düşük gecikme daha önemliydi benim için. Bu sebeple RAM'leri 3733 MHz CL14 yapmıştım. (TCL: 14, tRCD: 14, tRP: 14, tıraş: 23, trfc: 280) bu şekilde 3,4 ay sorunsuz kullandım.
Zannediyorum gerek Windows güncellemeleri gerekse de oyun güncellemeleri geldikçe bu değerler tutarsızlık göstermeye başladı. Daha sonra bahsettiğim sorun ortaya çıktı, oyunda 2 saat olunca crash yemeye başladım.

@Recep Baltaş beyin önerisiyle şu an sistemim komple güncel. BIOS da dahil. RAM zamanlamalarını da 4000 MHz CL15 olarak değiştirdim. Memtest86 ve testmem5 ile en üst iki Config dosyası ile test ettim şu an sorun yok. Oyun oynarken ufak tefek droplar giriyor ama onları da ufak değişiklikler ile gideriyorum.

Konuda destek olan Recep bey ve diğer arkadaşlara teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…