AthenaBey

Çalışkan
Olay Görüntüleyicisi hata açıklamalarını ekliyorum. Hangi oyunu oynarsam oynayayım bilgisayarım belli bir süre sonra yeniden baslatılıyor.

Dosya Ekleri

• image1.webp
    image1.webp
    297 KB · Görüntüleme: 109
  • image126512.webp
    image126512.webp
    294,9 KB · Görüntüleme: 81
  • image12.webp
    image12.webp
    294,4 KB · Görüntüleme: 85
  • image124.webp
    image124.webp
    292,4 KB · Görüntüleme: 79
  • image.webp
    image.webp
    284,6 KB · Görüntüleme: 91
Hocam Dcom'un bilgisayarın restart atmasıyla ilgisi olacağını fazla zannetmiyorum. Sıcaklıklarınız nasıl acaba?

Sıcaklıklarda bir sorun yok,
Ek olarak 2 tane RAM satın aldım, RAM'ler takıldıktan sonra bu hatayı vermeye başladı bilgisayar. RAM'ler uyumlu watt değerleri birebir aynı. Muhtemelen PSU yetmemeye başladı diye düşündüm ben.

Sıcaklıklarda bir sorun yok,
Ek olarak 2 tane RAM satın aldım, RAM'ler takıldıktan sonra bu hatayı vermeye başladı bilgisayar. RAM'ler uyumlu watt değerleri birebir aynı. Muhtemelen PSU yetmemeye başladı diye düşündüm ben.
Hocam donanım bilgilerinizi atabilir misiniz acaba bir kontrol edeyim.

PSU ile ilgili bir sorun olacağını sanmıyorum, tabii eğer kalitesiz falan değilse. Memtest86 kullanarak RAMlerini test et, ben şu anlık RAMden şüpheleniyorum ama test etmeden bilemeyiz, çok başka bir problemde olabilir.

Muhtemelen PSU yetmemeye başladı diye düşündüm ben.
Ramleri kontrol ettikten sonra sonuçlarından eminsen. PSU değiştirin. (Yükseltin.) Aynı sorunu yaşayan (4090 'lı sistem) birisi olarak 1000W yeterli demelerine karşın değiştirdim. Şuan 8K da bile bilgisayarım artık kapanmıyor.

PSU ile ilgili bir sorun olacağını sanmıyorum, tabii eğer kalitesiz falan değilse. Memtest86 kullanarak RAM'lerin'i test et, ben şu anlık RAM'den şüpheleniyorum ama test etmeden bilemeyiz, çok başka bir problemde olabilir.

Testleri zaten yaptım ve hiçbir sorun çıkmadı. Archon 650W PSU var, 850W PSU aldım fakat hatalar çıkınca yazılımsal bir sorun olabilir mi diye şüphelendiğim için açtım konuyu.