Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

XbagLy

Çalışkan
Arkadaşlar merhaba. Yaklaşık 2 gün önce ekran kartını güncelledim ve ekran kartını güncelledikten sonra (oyun fark etmiyor) oyun oynarken birden ekran gidiyor, monitörde sinyal yok yazısı geliyor. Ancak bilgisayar çalışıyor. Klavye, mouse, bilgisayarın ledleri çalışıyor. Hatta kulaklıktan ses bile geliyor. Bilgisayar o durumdayken arkadaşlarımla Discord'dan konuşmaya devam edebiliyorum. Akabinde bilgisayarı tuşundan kapatıp tekrar açıyorum ve bu böyle devam ediyor. Denemediğim işlem kalmadı. Ekran kartını sök tak, RAM'leri sök tak, sıcaklıklardan dolayı ekran kartı kendini korumaya alıyor olabilir diyerek stres testi yaptım ve Max 73 derece gördüm. Ayrıca stres testinde herhangi bir kapanma olmadı. Bunların üstüne işlemciye, RAM'lere ve psuyada test yaptım (tüm parçaları 30 dakika teste soktum) ancak hiçbir hata görünmedi. BIOS güncelledim format attım ancak yine de çözüm alamadım. Denemediğim sadece SSD ve hard disk kaldı. Sizce sorun ne olabilir? @Recep Baltaş

Anakart: ASUS B450M K 2 (Son sürüm BIOS)
İşlemci: AMD Ryzen 5 3500X
Ekran Kartı: ASUS Dual RTX 2060 EVO
RAM'ler: Corsair Vengeance 8 GB 2X
SSD: Corsair MP510 480 GB
PSU: Corsair Spec Delta 550W

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Arkadaşlar sorunu çözdüm. Başka bir PCI-e kablosu takınca sorun çözüldü şuan sistemi sorunsuz kullanıyorum.

Geçmiş olsun, soketi sıkı oturtmak lazım, ekran kartı tarafında fazla hasar yoksa yeni kablo çözer, kararan PIN'i temizlemek lazım.

Kablo yenilemek için PSU'nun modüler olması gerekiyor, boşta başka soket varsa o kullanılabilir.
Teşekkür ederim. kararan pin'i nasıl temizleyebilirim ?
Ekran Kart devre dışı kalıyor.

Aşırı ısı.
Slot veya güç soketi temassızlığı.
PSU sorunu.
Kart arızası.

İhtimaller bunlar.
Kartın yakın zamanda macunlarını orjinal mx4 ile yeniledim. Stres testinde Max 75 derece gördü. Kabul edilir bi değer olduğunu düşünüyorum. Slot ve güç soketi konusunda fikrim yok. Psu konusundada bir fikrim yok. Kart arızası olabilir. Benzer konuları okuduğumda bir arkadaş işlemci değiştirince sorun düzeldi yazmış , bir arkadaş da ssd bozukmuş ssd değiştirince düzeldi yazmış. Bunun üzerine ssd sağlığına baktığımda %90 olduğunu gördüm sanırım sorun ssd de değildir.

O zaman olayuın sürücü ile ilgisi yoktur tahmin ettiğim gibi. %90 ekran kartı sorunu.
Destekleriniz için hepinize teşekkür ederim. Yakın zamanda arkadaşımın sisteminde deneyeceğim kartı sorun olmazsa başka bileşenlere bakacağım gelişmeleri iletirim.

Ayrıca bu sorun yaşandıktan sonra bilgisayarı kapatıp açıyorum ve sağ altta aşağıya eklediğim bildirim çıkıyor.

Artık bilgisayar açılıyor fanlar dönüyor ledler yanıyor ancak ekrana görüntü gelmiyor. Asus yazısı bile çıkmıyor. Ancak kulaklığı taktığımda windowsun açılış sesini duyabiliyorum. Ancak monitörde hiçbir tepki yok.

Arkadaşlar Sorunu buldum. Pcie kablosuna baktığımda bir yuvanın eridiğini gördüm ve ekran kartının pinindede kararma mevcut. kablo değişimi yapacağım. umarım ekran kartı pinlerinde bi sorun yoktur.

Dosya Ekleri

• IMG-20250827-WA0007.webp
    IMG-20250827-WA0007.webp
    71,1 KB · Görüntüleme: 47
Son düzenleme:
Arkadaşlar Sorunu buldum. PCI-e kablosuna baktığımda bir yuvanın eridiğini gördüm ve ekran kartının pinindede kararma mevcut. Kablo değişimi yapacağım. Umarım ekran kartı pinlerinde bir sorun yoktur.

Geçmiş olsun, soketi sıkı oturtmak lazım, ekran kartı tarafında fazla hasar yoksa yeni kablo çözer, kararan PIN'i temizlemek lazım.

Kablo yenilemek için PSU'nun modüler olması gerekiyor, boşta başka soket varsa o kullanılabilir.

Son düzenleme:
Arkadaşlar sorunu çözdüm. Başka bir PCI-e kablosu takınca sorun çözüldü şuan sistemi sorunsuz kullanıyorum.

Teşekkür ederim. kararan pin'i nasıl temizleyebilirim ?

Çözüm
Arkadaşlar Sorunu buldum. PCI-e kablosuna baktığımda bir yuvanın eridiğini gördüm ve ekran kartının pinindede kararma mevcut. Kablo değişimi yapacağım. Umarım ekran kartı pinlerinde bir sorun yoktur.

Ekran kartı güç soketini çıkarıp bakmak nereden aklınıza geldi?