Kullandığınız AiO sanıldığı gibi üst seviye değil lakin kullandığınız macun çok eski. Baktığınız tier list de eski olmalı. Düzgün macun ve fan eğrisi ile düzelir. GPU ise MSI Afterburner veya HWiNFO ile tam değerleri atın inceleyelim. CPU konusunda dert etmeniz henüz gereksiz.
Detaylar
Kim cevapladı?Hocam AİO kastettiğiniz nedir?HWİNFO değerlerini gönderdim.Kullandığınız AiO sanıldığı gibi üst seviye değil lakin kullandığınız macun çok eski. Baktığınız tier list de eski olmalı. Düzgün macun ve fan eğrisi ile düzelir. GPU ise MSI Afterburner veya HWiNFO ile tam değerleri atın inceleyelim. CPU konusunda dert etmeniz henüz gereksiz.
Dosya Ekleri
AiO sıvı soğutma demek. GPU konusunda oyuna girdiniz değil mi? Fan bile açmamış görünüyor. Gerçi bu sıcaklık değerleri gayet ideal.
Çok teşekkürler hocam, haklısınız. İleride eğer memnun kalmazsam kule tipine geçmeyi düşünüyorum. Size gönderdiğimde oyuna yeni girmiştim zaten, GPU çok ağır oyunlarda bile 75 dereceyi bile bulamıyor. Uzun oynanışlarda CPU beni tedirgin etti, mecbur MX7 sipariş ettim. (OCCT test sonuçlarını gönderdim)AiO sıvı soğutma demek. GPU konusunda oyuna girdiniz değil mi? Fan bile açmamış görünüyor. Gerçi bu sıcaklık değerleri gayet ideal.
Dosya Ekleri
-
IMG_0778.webp2,6 MB · Görüntüleme: 7 -
IMG_0779.webp2,6 MB · Görüntüleme: 6 -
IMG_0780.webp2,7 MB · Görüntüleme: 6 -
IMG_0781.webp3,1 MB · Görüntüleme: 6 -
IMG_0783.webp3,4 MB · Görüntüleme: 5 -
IMG_0782.webp3,1 MB · Görüntüleme: 5 -
IMG_0784.webp3,2 MB · Görüntüleme: 5 -
IMG_0786.webp3,2 MB · Görüntüleme: 4
İlk görsellerdeki gibi 110 wattlarda bile MHz düşmüyorsa sorun yok demektir. AMD 95 dereceye kadar sorun yok demiş zaten, Turbo hızı da 4.6 GHz. Bence sorun yok; asıl sorun sıcaklık artıp frekans fazla düşmeye başlarsa o zaman tekrar bakım zamanı gelmiş demektir.
İşlemci kısmı kötü değil performans kaybı yok lakin GPU 80 dereceyi buluyor. Undervolt ve - Power limit ile toparlar.
Çok teşekkür ederim hocam.İlk görsellerdeki gibi 110 wattlarda bile MHz düşmüyorsa sorun yok demektir. AMD 95 dereceye kadar sorun yok demiş zaten, Turbo hızı da 4.6 GHz. Bence sorun yok; asıl sorun sıcaklık artıp frekans fazla düşmeye başlarsa o zaman tekrar bakım zamanı gelmiş demektir.
Teşekkür ederim hocam, çok sağ olun. Sizce MX7 kargodan geldiğinde işlemci ile beraber ekran kartının da macununu değiştirebilir miyim kendim?İşlemci kısmı kötü değil performans kaybı yok lakin GPU 80 dereceyi buluyor. Undervolt ve - Power limit ile toparlar.
Çok teşekkür ederim hocam.
Teşekkür ederim hocam, çok sağ olun. Sizce MX7 kargodan geldiğinde işlemci ile beraber ekran kartının da macununu değiştirebilir miyim kendim?
Ekran kartı bakımı deneyim gerektirir. Bilen birine vermek daha iyi olur.