Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Wersall

Çalışkan
Uzun süredir bu hatayı alıyorum, çözümünü bulamadım. ilk olarak windows bellek tanılama ile RAM'leri test ettim sorun çıkmadı. sırasıyla driverları sil yükle yaparak denedim fakat sonuç alamadım. bilgisayar mavi ekran vermeye ve kapanmaya devam etti. yardımcı olursanız sevinirim. okuduğunuz için teşekkürler.

Bilgisayar özellikleri
  • • AMD Ryzen 7 7800X3D 5.0GHz
  • • ASUS TUF gamıng LC 240 ARGB V2.
  • • ASUS TUF gamıng B650M-Plus
  • • ASUS Dual GeForce RTX 4070 OC 12 GB.
  • • G.Skill 48 GB Trident DDR5 6400MHz.
  • • Samsung 990 Pro 2TB PCI-e NVMe 4.0
  • • ASUS TUF gamıng GT301 RGB.
  • • ASUS TUF gamıng 750b 750W 80+

Bilgisayara bağlı olan ekipmanlar
  • • AOC 24G2zu 23.8" 0.5 ms.
  • • Philips 220e.
  • • ATK Blazing Sky X1 Ultra.
  • • Razer Huntsman t.e.
  • • Fifine ampligame A9 RGB.
  • • Logitech G733.

Windows sürümü: Windows 11 Pro 23H2 22631.4460 (24H4'de sorun yaşadığım için format sonrası eski bir sürüme döndüm aynı sorunu 24H4'de yaşıyordum)

Minidump dosyası: ntkrnlmp.exe
Minidump Dosyası İndirme Linki

Son düzenleme:
Çözüm
Sorunun RAM hızlarından ortaya çıktığını tespit etmişsin halihazırda. EXPO açıp elle 6000MHz'e çekip de deneyebilirsin. Olmazsa değeri düşüre düşüre devam et. Her türlü hata alırsan özel bir OC yapman gerekebilir. BIOS güncellemesi de bekleyebilirsin.
Muhtemelen çakışan yazılımlar var. LED'i veya soğutucuyu kontrol eden 2 farklı yazılım varsa çakışma yaşatıyor olabilir.
Bir ihtimal her şey RGB li ve gaming. Bu da PSU ya yük bindiriyor ve yetersiz kalmasına yol açıyor olabilir. Muhtemelen sebep bu.
Güncel B650 Chipset Sürücüsü

TUF GAMING B650M PLUS güncel BIOS

Muhtemelen çakışan yazılımlar var. LED'i veya soğutucuyu kontrol eden 2 farklı yazılım varsa çakışma yaşatıyor olabilir.
Bir ihtimal her şey RGB'li ve gaming. Bu da PSU'ya yük bindiriyor ve yetersiz kalmasına yol açıyor olabilir. Muhtemelen sebep bu.
Güncel B650 Chipset Sürücüsü

TUF GAMING B650M PLUS güncel BIOS

BIOS sürümü güncel bilgisayarda genel olarak RGB kontrol eden iki adet yazılım var Razer Synapse ve Armoury Crate birini kaldırıp PC'ye yük bindireyim test edip dönüş yapacağım teşekkürler.

Uzun süredir mavi ekran yaşıyorsanız sisteminizdeki tüm dump dosyalarını paylaşın. Bu dosya ne yazık ki çok da bilgi sunan bir dosya değil. Bir çıkarım yapmak doğru değil. O yüzden yapay zekaların verdiği bilgiler de yanlış olur bir noktada.

Eğer farklı bir dosya yoksa bu adımları izleyerek sistemi konudaki gibi takip etmeyi deneyebilirsin. Verifier açık şekilde. Yönetim olayları raporunu da paylaşabilirsin.

Uzun süredir mavi ekran yaşıyorsanız sisteminizdeki tüm dump dosyalarını paylaşın. Bu dosya ne yazık ki çok da bilgi sunan bir dosya değil. Bir çıkarım yapmak doğru değil. O yüzden yapay zekaların verdiği bilgiler de yanlış olur bir noktada.

Eğer farklı bir dosya yoksa bu adımları izleyerek sistemi konudaki gibi takip etmeyi deneyebilirsin. Verifier açık şekilde. Yönetim olayları raporunu da paylaşabilirsin.

Bilgisayarı formatladığım için eski minidump dosyalarını maalesef kaybettim. Hata aldığımdaki BIOS ayarlarımla OCCT ve Memtest86 yaptığımda hata verdi, ardından BIOS ayarlarını sıfırladığımda ve tekrar teste aldığımda testler sorunsuz bir şekilde sonuçlandı. Sanırım ASUS PBO ve EXPO güzel bir birleşim olmadı, ilerleyen süreçte BIOS Update ile bu sorun çözülebilir umarım.

Memtest sonuçlarım: Memtest86 Sonuçları
OCCT sonuçları: OCCT Sonuçları

RAM frekansını 6400MHz'e alarak test ettiğimde ise EXPO açık ve PBO kapalı olarak, yine OCCT de hata aldım.
OCCT Hatası
Yönetim Olayları Dosyası
CPU ve ramleri ayrı ayrı teste aldığımda sorun olmuyor fakat CPU+RAM testinde ilettiğim şekilde hata alıyorum.

Son düzenleme:
Yardımcı olmak isterdim fakat verilen cevapları beğenmeyen üstüne silen bir TD ekibi olduğu için onların üstün bilgileriyle cevap vermeleri daha doğru olacaktır.

Sorunun RAM hızlarından ortaya çıktığını tespit etmişsin halihazırda. EXPO açıp elle 6000MHz'e çekip de deneyebilirsin. Olmazsa değeri düşüre düşüre devam et. Her türlü hata alırsan özel bir OC yapman gerekebilir. BIOS güncellemesi de bekleyebilirsin.

Çözüm