Uranos

Üstün
Yer
Adana
Dostlar merhaba, 2 yıl sonra üniversitede okumak istediğim bölüm İngilizce. Bunun için şimdiden İngilizce öğrenmeye başlamak istiyorum. RDR 2 ve GTA 5 gibi hikayeli oyun oynamam az bir şeyde olsa İngilizce öğrenmemde işe yarar mı ve oynarken nelere dikkat etmeliyim?

Dostlar merhaba, 2 yıl sonra üniversitede okumak istediğim bölüm İngilizce. Bunun için şimdiden İngilizce öğrenmeye başlamak istiyorum. RDR 2 ve GTA 5 gibi hikayeli oyun oynamam az bir şeyde olsa İngilizce öğrenmemde işe yarar mı ve oynarken nelere dikkat etmeliyim?
EVET. Kesinlikle. Bunun üstüne dublajlı izlemek yerine izlediğin şeyleri alt yazılı izlemeye başlarsan ingilizcen gelişir. 2 yılda sadece oyun ve film vs. ile ileri seviye bilmen zor fakat temelin varsa anlaman gelişir, ben ingilizceyi karantinada bunları yaparak öğrendim. Hiç temelin yoksa çok az İngilizce temeli çalışarak bunları yapmak yararlı olabilir.

Direkt garantı net şekilde öğrenemezsin sadece 9-10 kelime okunuş falan oğrenirsin biraz aksan gelişir o kadar

Hocam telaffuz olarak belki geliştirebilir ama size önerim şu olur; ai botları ile İngilizce roleplay yapabilirsiniz veya direkt yabancı insanlarla çeviri kullanarak konuşabilirsiniz. Ben 9. sınıfta gerçekten çok faydasını görmüştüm çeviri diyip küçümsememek lazım.

(Mesajlaşmadan bahsediyorum)

Olur ama daha iyi yöntemler var İngilizce öğrenmenin. Size önerim(eğer sıfırdan başlayacaksanız)listening time adlı kanaldan podcastlar izlemeniz. A1-B2'ye kadar podcastleri var. Bir de İngilizce kitaplar okumanız, oxfordun grammer kitapları ile çalışmanız vs. gibi birçok yöntem var.

Pasif öğrenme olarak geçer sizinki ve bir yere kadar faydası olur ancak dinleme yapmadan, dile sürekli maruz kalmadan belli bir akıcılıkta konuşmanız zor.

Dile nasıl maruz kalınabilir?​

Aslında basit: İngilizceyi hayatınızda yer edinin. Türkçe kurduğunuz cümleyi, aklınızdan İngilizce olarak da kurmaya çalışın. Sürekli İngilizce içerikler izleyin, dinleyin, tüketin; TikTok, Instagram gibi yerlerde Türkçe içerik değil de İngilizce içerikler izlemeye çalışın. Özetle, hayatınıza yer etmeye çalışın İngilizceyi. Günlük 3 saat düzenli çalışan birisi, 10-11 ay sonra B2 bitirir; C1'i tam anlamıyla yarılayabilir diyebiliriz. Günlük düzenli çalışma ve maruz kalma önemli.