5

5124

Ziyaretçi
Merhaba,

Şu anki kullanmış olduğum Windows 11 boşta iken feci bir şekilde RAM tüketiyor. Dolayısıyla oyunlarda 40-60 FPS arası alırken, sürekli olarak drop yiyorum. Windows 10'da böyle bir problem yaşamıyordum. Açıkçası Windows 10'a dönmeme ramak kaldı diyebilirim. İnternette gezinirken bile bazen takılmalar yaşıyorum. 25H2 kullanıyorum. En son çıkan Windows 11 sürümü.

Şöyle iza edeyim; Windows 10'da mesela oyun oynarken hiç kasma donma vs. yaşamıyordum ama son zamanlarda sistemde özellikle ETS 2'de akıcı oynarken ve sabit 50-55 FPS alıyorken drop yiyorum. Sizce sorun işletim sisteminden kaynaklı olabilir mi? Eğer bana derseniz ki Windows 10'nun şu sürümü şu yıla kadar devam edecek, sorunsuz kullanırsın veya Windows 11'in şu şu sürümü var ve onu kur derseniz, onu kuracağım.

Şu sistemde bile Battlefield 6'yı akıcı şekilde oynuyorum ama drop yiyorum.
  • i7-8700 3.2 GHz
  • 16, 0 GB RAM
  • GTX 1660 Ti 6 GB VRAM Ekran Kartı

Ekran görüntüsü 2025-12-14 174236.webp

Ekran görüntüsü 2025-12-14 174413.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba,

Şu anki kullanmış olduğum Windows 11 boşta iken feci bir şekilde RAM tüketiyor. Dolayısıyla oyunlarda 40-60 FPS arası alırken, sürekli olarak drop yiyorum. Windows 10'da böyle bir problem yaşamıyordum. Açıkçası Windows 10'a dönmeme ramak kaldı diyebilirim. İnternette gezinirken bile bazen takılmalar yaşıyorum. 25H2 kullanıyorum. En son çıkan Windows 11 sürümü.

Şöyle iza edeyim; Windows 10'da mesela oyun oynarken hiç kasma donma vs. yaşamıyordum ama son zamanlarda sistemde özellikle ETS 2'de akıcı oynarken ve sabit 50-55 FPS alıyorken drop yiyorum. Sizce sorun işletim sisteminden kaynaklı olabilir mi? Eğer bana derseniz ki Windows 10'nun şu sürümü şu yıla kadar devam edecek, sorunsuz kullanırsın veya Windows 11'in şu şu sürümü var ve onu kur derseniz, onu kuracağım.

Şu sistemde bile Battlefield 6'yı akıcı şekilde oynuyorum ama drop yiyorum.
  • i7-8700 3.2 GHz
  • 16, 0 GB RAM
  • GTX 1660 Ti 6 GB VRAM Ekran Kartı

Eki Görüntüle 210694

Eki Görüntüle 210696

Home bence en sadesi ve performanslısı resmi ana sürümler içinde ama ben Pro kullanıyorum orası ayrı. Windows 10'da da Pro almıştım çünkü.

Zaten Home kurulu da LTSC de hafif diyorlar. LTSC kursam nasıl olur sizce?

Evet en hafifi o diyebilirim. Benim dediğim Pro, Home vb. sürümler için geçerli ama şahsi fikrim 10'a geçin uğraşmayın. Ben memnunum ama herkesin fikri aynı olmayabiliyor tabii. Windows 11 performans için yakında güncelleme yapacak. Geçen açıkladı çünkü. Özellikle oyunlar için en iyi işletim sistemi olmak istiyor.

Ben Windows 10 öneririm aslında hocam. LTSC sürümleri iyidir, gelişmiş güvenlik güncellemesi de alır, sıkıntı çekmezsiniz.

İllaki Windows 11 derseniz, debloat yapmayı deneyin.

Zaten Home kurulu da LTSC de hafif diyorlar. LTSC kursam nasıl olur sizce?

Efsane bir şey olur.

Windows 10 kurarım o sorun değil de, Steam veya diğer uygulamalar desteğini çekmesinden korkuyorum. :D

Hayır çekmez yakın zamanda, en kötü 1-2 senesi var. O zaman da format atabilirsiniz zaten. En iyi temiz PC için 1 senede 1 temiz format önerirler. 2026'da çekmezler merak etmeyin. Çekse bile Windows 7'de olduğu gibi açığını bulup optimize ederler GitHub'da vs.

Windows 11 için debload Tiny 11 ya da AtlasOS.

Windows 10 için, 2019-2021 LTSC sürümü + debloat.

Hayır çekmez yakın zamanda, en kötü 1-2 senesi var. O zaman da format atabilirsiniz zaten. En iyi temiz PC için 1 senede 1 temiz format önerirler. 2026'da çekmezler merak etmeyin. Çekse bile Windows 7'de olduğu gibi açığını bulup optimize ederler GitHub'da vs.

Windows 11 için debload Tiny 11 ya da AtlasOS.

Windows 10 için, 2019-2021 LTSC sürümü + debloat.

Tamam gerekli yedeklemeleri alıp Windows 10 LTSC sürümü kuralım o zaman. Bir şey daha soracağım, mevcut bir keyim var OEM olarak almıştım, formattan sonra otomatik aktif oluyordu Windows 10'da öyleydi, Windows 11 kurduktan sonra da aynı şekilde otomatik aktif olmuştu. LTSC için ayrı bir key almam gerekiyor mu?