Büyük ekran 4K ile 27 inch olan bir 2K arasında ki fark zaten belli olmayacak bunun üstüne gerçek renkler ve OLED'in sunduğu inanılmaz tepki süresini de göz önünde bulundurmak gerek.
Tabi sizde haklısınız ama bu ekonomide ekran kartı alış satışı biraz daha mantıklı gibi elindeki monitörü satmak için karttan daha çok efor sarf edecek.

Hocam OLED monitöre para vermektense ben gider 9070XT bakardım. Bütçe nedir en önemlisi o şu an. 5080e para varsa geçmemek mantıklı olur Frame Generation 4X ile akar zaten çok güçlü kart en az 5 ila 7 sene üzmez bence oyunlar zaten belli bir seviyeye geldi GTA 6 bile extrem ayarlada açar.

Bütçem şu an 45K ama peşin fiyatına iyi bir taksit bulursam 55K da olabilir.

Tabii sizde haklısınız ama bu ekonomide ekran kartı alış satışı biraz daha mantıklı gibi elindeki monitörü satmak için karttan daha çok efor sarf edecek.

3080 ederinde satmak şu an çok zor hem verdiği güce göre TDP değerleri fazla hem de daha yeni nesil kartlarla hemen hemen aynı fiyatta. Tabii yine monitörleri de elden çıkarmak uğraştırır. Bence 3'ünü de satıp OLED + yeni nesile geçebilir.

Ekran kartınızı değiştirin. İstediğiniz performans artışını yakalarsınız.

Ekran kartı önerin ne olur?

3080 ederinde satmak şu an çok zor hem verdiği güce göre TDP değerleri fazla hem de daha yeni nesil kartlarla hemen hemen aynı fiyatta. Tabii yine monitörleri de elden çıkarmak uğraştırır. Bence 3'ünü de satıp OLED + yeni nesile geçebilir.

Açıkçası bu beni performans ve bütçe olarak daha çok zarara sokar gibi güncel sistem özelliklerim aşağıdaki gibi.

1757190251388.webp

Daha iyi görüntü deneyimi için OLED'e geçilir ama oyun performansı için GPU yükseltmek lazım.

Daha iyi görüntü deneyimi için OLED'e geçilir ama oyun performansı için GPU yükseltmek lazım.

Daha önce OLED görmüş biri olarak miniled ekranımın kötü görüntü vermediğini düşünüyorum ama tabii bir OLED değil ana odağım performans şu an görüntüden ziyade. Ana ekran olarak miniled 4K'den düşüceksem de 2K OLED'e düşmek isterim.