Batinux

Uzman
Yer
İzmir
Evet doğru duydunuz. Steam, Playstore, GOG ve diğer dijital oyun plartformları eğer bir Türkiye temsilcisi atamazsa oyunlara %90 bant daraltması gelecek.

Eğer bunlardan etkilenmek istemiyorsanız burdaki linklerden kendi yapmış olduğum rehberlere bakabilirsiniz.

Linux'da Zapret nasıl yüklenir

GoodbyeDPI-Turkey-GUI

Son düzenleyen: Moderatör:
ISP'niz TurkNet ise modeme Cloudflare DNS girin. Discord ve diğer yasaklı siteler ve uygulamalar ping artmadan ve download upload düşmeden girebilirsiniz.
Bende böyle sorunsuz çalışıyor.

Bu konuyu Techolay'da açan ilk kişi benim heralde. Lütfen bu konuyu yayalım. Tweetler atalım. Engel olalım. Ben pek etkili olacağını düşünmüyorum ama elden bir şey gelmiyor.

ISP'niz TurkNet ise modeme Cloudflare DNS girin. Discord ve diğer yasaklı siteler ve uygulamalar ping artmadan ve download upload düşmeden girebilirsiniz.
Bende böyle sorunsuz çalışıyor.
Sorun şu ki bazı oyunlar (Delta force mobile gibi) Türkiye IP'si görürse oyun açılmıyor. Eğer olur da diğer oyunlarda böyle olursa bunun bir anlamı kalmayacak.

Sorun şu ki bazı oyunlar (Delta force mobile gibi) Türkiye IP'si görürse oyun açılmıyor. Eğer olur da diğer oyunlarda böyle olursa bunun bir anlamı kalmayacak.
Anladığım, oyunun kendi geliştiricisi bir kısıtlama koyuyor. Steam'in Discord gibi kısıtlama koymayacağını düşünüyorum.

GoodbyeDPI, Zapret gibi araçlar, DPI kutularını şaşırtarak erişim engellerini aşmak içindir. Paketleri parçalar, başlıkları değiştirir, "yasaklı siteye girmiyorum abi" dedirtir. Ancak yüce devletimiz Steam sunucularına giden hızı %90 kıs dediğinde, işlem genellikle IP bloku veya protokol seviyesinde QoS ile yapılır. Musluğun vanası merkezden kısıldığında, senin suyu damla damla veya takla attırarak göndermen hızı geri getirmez kısaca. Hızın yine yerlerde sürünür, sadece erişimin kesilmez (ki zaten kesilmiyor, yavaşlatılıyor).

Bant daraltmayı aşmanın tek yolu, trafiği şifreleyip tünelleyerek ISP'nin "Bu trafik Steam'e gidiyor" demesini engellemektir. Bu da kaliteli ve ücretli VPN ile olur. Bunun da tek sıkıntısı oyun indirirsin ama oynayamazsın. Pingin uçar, lagdan yürüyemezsin.

Panik yapıp Linux kurmaya veya scriptlerle uğraşmaya gerek yok. Sony, Microsoft ve Valve Türkiye pazarını çöpe atmaz. Paşa paşa temsilciyi atayacaklar, ofis masrafını ve vergi yükünü de oyun fiyatlarına zam olarak bize yansıtırlar.

Herkes temsilci konusuna takılmış. Temsilci atamak, 1 tane adam gönderip vekalet vermek demek. Asıl olay "riskli oyunları" kaldırma yetkisi.