Yine de büyük depolama alanı lazım olur diye düşünüyorum. Elimde tek 500 GB SSD var tek ve bir sürü oyun listesi yaptım, film listesi yaptım. 4 TB'de olur. Onların fiyatı da uygun ama oyun için IronWolf Pro güzel diyorlar.Kurulmamış oyunları neden depoluyorsun ki? Eğer oyun çok büyükse bir gece indirmeye bırak indirsin işte. Her oyun internette mevcut şu an.
Detaylar
Kim cevapladı?Astronotarda 41
Üstün
Oyun için güzel veya kötü olması bir şey değiştirmiyor, sonuçta alacağın şey bir HDD olacak ve giriş gecikmelerinden kaçamayacaksın. Ayrıca Unreal Engine oyunu oynamak istersen oynayamayacaksın. SSD almak her türlü avantajına olur.Yine de büyük depolama alanı lazım olur diye düşünüyorum. Elimde tek 500 GB SSD var tek ve bir sürü oyun listesi yaptım, film listesi yaptım. 4 TB'de olur. Onların fiyatı da uygun ama oyun için IronWolf Pro güzel diyorlar.
Sen benim gibi arşivcisin belli ki
kesinlikle bütçe çok yoksa HDD alabilirsin. Sadece oyunların yükleme ekranları biraz geç açılır o kadar pek sorun olmaz az oyun oynayan biri için. Anakartında yer varsa bir tane M.2 yanında HDD öneririm. Sadece HDD geç yükleme sorunu yaşadığın oyunları M.2 SSD'den oynarsın CS2 Valorant tarzı online oyunlar da özellikle.
Kesinlikle katılıyorum.
Ayrıca Unreal Engine oyunu oynamak istersen oynayamayacaksın. SSD almak her türlü avantajına olur.
Kesinlikle katılıyorum.
Online oyun hiç oynamıyorum ama oyunlarda şöyle bir sorun var. Eğer HDD kötü ise büytük oyunlarda kasmalar falan oluyor, yükleme yapıyormuş ya, ondan. İşte Ironwolf Pro iyimiş galiba bu konuda.Sen benim gibi arşivcisin belli kikesinlikle bütçe çok yoksa HDD alabilirsin. Sadece oyunların yükleme ekranları biraz geç açılır o kadar pek sorun olmaz az oyun oynayan biri için. Anakartında yer varsa bir tane M.2 yanında HDD öneririm. Sadece HDD geç yükleme sorunu yaşadığın oyunları M.2 SSD'den oynarsın CS2 Valorant tarzı online oyunlar da özellikle.
Astronotarda 41
Üstün
Şuraya ekleme yapayım, sürekli Co-op girilmeyen veya hikaye tabanlı oyunlarda da grafikler ve chunklar yavaş yüklenebiliyor ayrıca karakterlerin bakış açılarını döndürürken sorun yaşayabiliyorsunuz. Ben mesela Genshin Impact ve Detroit Become Human oynayan bir insan olarak bunları çok yaşadım, aldığım HDD de kötü değildi. Şu an 1 TB kapasiteli bir SSD aldım ve çok rahatım, çoğu sorunum bitti.Sen benim gibi arşivcisin belli kikesinlikle bütçe çok yoksa HDD alabilirsin. Sadece oyunların yükleme ekranları biraz geç açılır o kadar pek sorun olmaz az oyun oynayan biri için. Anakartında yer varsa bir tane M.2 yanında HDD öneririm. Sadece HDD geç yükleme sorunu yaşadığın oyunları M.2 SSD'den oynarsın CS2 Valorant tarzı online oyunlar da özellikle.
Ben de SSHD'de oynadım bu iki oyunu. Hiç sorun olmadı ama HDD ile hiç oynamadım.Şuraya ekleme yapayım, sürekli Co-op girilmeyen veya hikaye tabanlı oyunlarda da grafikler ve chunklar yavaş yüklenebiliyor ayrıca karakterlerin bakış açılarını döndürürken sorun yaşayabiliyorsunuz. Ben mesela Genshin Impact ve Detroit Become Human oynayan bir insan olarak bunları çok yaşadım, aldığım HDD de kötü değildi. Şu an 1 TB kapasiteli bir SSD aldım ve çok rahatım, çoğu sorunum bitti.
En iyi çözüm burada 1 veya 2 TB SSD yanına da depolama için HDD.