Wartz

Başarılı
Makaleler
5
Merhaba arkadaşlar. Benim için önemli olan bir konuyu sizlerle paylaşmak istiyorum:

Bazı oyunlar, diziler veya filmler Türkiye ile ilgili sahneler, klipler ya da etkinlikler hazırlarken Türklerden destek almıyor. Bu nedenle; ortaya çıkan içerikler çoğu zaman başarısız oluyor ya da Türkler yanlış şekilde, örneğin Arap gibi gösteriliyor.

Bu durum beni oldukça rahatsız ediyor. Sizce neden böyle yapıyorlar, bunun sebebi ne olabilir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Kulturumuze sahip cikmiyoruz. Mutfagimizdaki cogu yemegi zaten balkanlara ve araplara kaptirdik. Greek yoghurt, Shawarma, Caciki vb. Yabanci ulkelerde bizi deveye binerek seyehat ettiklerimizi dusunuyorlar. Halk sadece buzdolabinin ne kadar dolu olduguna bakiyor. Gerisini onemsemiyorlar.

Kulturumuze sahip cikmiyoruz. Mutfagimizdaki cogu yemegi zaten balkanlara ve araplara kaptirdik. Greek yoghurt, Shawarma, Caciki vb. Yabanci ulkelerde bizi deveye binerek seyehat ettiklerimizi dusunuyorlar. Halk sadece buzdolabinin ne kadar dolu olduguna bakiyor. Gerisini onemsemiyorlar.
Peki kültürümüze neden sahip çıkılmıyor? Geri alınır mı sizce?

Devletin kurumu olan kültür bakanlığı, dışışleri bakanlığı çalışmıyor. Tanıtım sıfır. Mutfak kültürümüz elaleme kaptırıyoruz tepki yok. Millî bilinç yok.

Dinle alakası olabilir müslüman denilince akıllar eski sahabe dönemine gidiyor deveyle gezen bedeviler v.s ama Katar gibi ekonomide dev olan bir ülke var adamlar kaplanlarla aslanlarla geziyorlar ama onları Türkiye ile bağdaştırmıyor kimse. Deve olayının coğrafik konum ile değil de dinle alakalı olduğunu düşünüyorum yoksa açıp dünya haritasını baksa neyin nerede olduğu gözüküyor.

Sinema sektörü ve video oyunları sektörü bana göre bir sanat işidir. Sanatçı dediğiniz başka bir coğrafyayı ele alan eser çıkarmak istiyorsa gidecek araştırmasını yapacak arkadaşlar kimse kusura bakmasın. Tamam kültür bakanlığı, dışişleri bakanlığı salla başı al maaşı tarzında çalışıyorlar hepimiz biliyoruz ama bir kesmi yalan yanlış tanıtmak işin başındaki kişinin eşekliğidir. Buna tepkimizi eleştiriler üzerinden göstermemiz gerekiyor.