Uzun ömürlü olsun istiyorsan gerek var. Almanı öneririm. Kaldı ki kayıt alacaksın sürekli SSD veri yazacak serin olması önemli. Eğer anakartın kendisinde yoksa ucuzlardan alabilirsin.

Anakartı aşağıya bırakıyorum soğutucu var mı emin değilim. Ancak forumlar da araştırdığımda yukarı da Berkay ustamın dediği gibi eğer kasanın hava akışı iyiyse sorun olmaz tarzı yorumlar okudum. O açıdan da almama kararı aldım soğutucuyu. Kısacası çoğu SSD'ler zaten böyle üretiliyor bu tarz sıcaklara dayanıklı oluyor kısacası o açıdan gerek yok soğutucuya ama anakart da belki vardır bulamadım.

Anakart linki

Aynen bayağı araştırdım yine 10 kişiden 8I alma diyor o açıdan almıyorum. Yukarıdaki arkadaş yanlış anlamasın sadece o ve bir arkadaş gerek var dedi. Diğer herkes hava alan kasan varsa hiç gerek dedi.

@Barış Baskan, KC3000 ve Crucial P5 gibi spesifik modeller sogutucuya ihtiyac duyuyor cunku kasa ici hava akisin iyi olsa bile throttlea ugruyor bu modeller...

Anladım ustam çok sağ ol sizi dinleyip almıyorum o halde soğutucu zaten sizin yorumlarınızı birçok SSD konusunda gördüm benim gibi çok fazla insana yardım etmişsiniz SSD konsunda teşekkürlerimi 50.kez falan tekrar iletiyorum.

SSD Kioxia G2 olarak karar vermiştim zaten soğutucu da almıyorum G2 için gerekli olmadığından.

Son düzenleme:

Halletik SSD konusunu teşekkür ederim.

Aldığım sistem bu ustam o kadar yazdık bari atalım RAM'leri Kingston 6000 MHz CL 36 yaptım.
SSD'yi Kioxia G2 kasayı da Vento yaptım soğutucu da FSP yaptım 27k tuttu GPU da Arc B580 olmuş mu😂

@BerkayZ87

Son düzenleme: