ShadowLegion
Üstün
- Makaleler
- 1
Galahad ll 360 alacağım. Öneriler için teşekkür ettim. Sipariş geçtim şimdi argbli olan versiyonunu. @michaelscofield
@Utku92, Noctua urunleri gereksiz pahali. Kaliteleri ortada ama fiyatlarini hak etmiyorlar, en azindan Türkiye'de.
Mükemmel bir tercih. Hayırlı olsun.Galahad ll 360 alacağım. Öneriler için teşekkür ettim. Sipariş geçtim şimdi argbli olan versiyonunu. @michaelscofield
10.000 TL'ye 2 tane Galahad II alınır, tanesi 5 yıl gitse (firma 5 yıl garanti veriyor zaten) toplam 10 yıl kullanır.Patlayan sıvı soğutma görmektense ömürlük kullanılır. Evet pahalı ancak adamlar çok iyi iş çıkartıyorlar. Kişiye bağlı biraz da. Yıllarca ilk seriyi kullananlar var araştırırsanız bulabilirsiniz hakkını veriyor.
Sadece sivi sogutma ozelinde yapmadim bu yorumu. Noctua'nin 1/3 fiyatina onunla ayni performansi sunan kule tipi sogutucular var. Kule tipi sogutucu dedigimiz sey mekanik bir sey degil, metal yigini islemci ustune dikiyorsun ve sogutuyor. Fan sadece mekanik parca, yani Noctua sogutucu alirsan parayi sadece fana veriyorsun ve bu gereksiz.Patlayan sıvı soğutma görmektense ömürlük kullanılır. Evet pahalı ancak adamlar çok iyi iş çıkartıyorlar. Kişiye bağlı biraz da. Yıllarca ilk seriyi kullananlar var araştırırsanız bulabilirsiniz hakkını veriyor.
Mükemmel bir tercih. Hayırlı olsun.
10 bin TL'ye 2 tane galahad II alınır, tanesi 5 yıl gitse (firma 5 yıl garanti veriyor zaten) toplam 10 yıl kullanır.
Evet genel fikirlerinizi merak ediyorum bu konuda. Hayatım boyunca hiç kule tipi soğutma kullanmadım ve elimdeki sıvı soğutma (Arctic LF ll 240mm) 4. yılında. Oyun ve video edit/render durumunda hangisi daha sessiz çalışır? Kule tipi mi yoksa sıvı soğutma mı? Açıkçası son zamanlarda kule tipi (hava) soğutmalar öyle gelişti ki bütçe meselesini aşıp kule tipleri daha cazip oldu gibi.
Bugün mesela Core Ultra 9 veya R9 9950X3D kullanan birisi bile kule tipi ile işini görebilir diyorum ben, ne diyorsunuz?
Açıkçası elimdeki sıvı soğutma sonrası kafamda Galahad ll Lite Performance 360 vardı taksitle alsam hiç dokunmaz ama Thermalright'ın en tepe modeli her ne ise onu da alasım var.
@Michael Scofield @LH44 @Ayhan Dönmez @20424 hocalar yorumlarınız nedir?
Sessizlik konusunda hemfikiriz.
@ShadowLegion, ben @20424 hocamı davet edeyim, bir de onun ağzından dinleyin isterseniz.
Evet, ben de bunu anlatıyordum.Konuyu tamamen okuyamadım ama Noctua D15 ise bana göre net para israfı.
Sistemi kurmadan önce bunları düşünmek gerekiyor. Performanslı ve sessiz bir sistem istiyorsanız hava soğutma gerçekçi anlamda tek çözüm. 360mm sıvı soğutmayla 9950X3D'yi soğutmaya çalışırsanız yük altında fanlar çok yüksek devir çevireceğinden yüksek bir ses oluşur. Ya da 420/480mm deseniz bile kasanızın tam boy kasa olması lazım.Ben de hava düşünürdüm ancak kaslı kule soğutuculardaki sıkıntı da RAM ve SSD kısmına çok yakın oluyor radyatörleri. Bu durum sıkıntılı bir şey NVMe SSD bile bendeki kule tipi büyük.
Sistemi kurmadan önce bunları düşünmek gerekiyor. Performanslı ve sessiz bir sistem istiyorsanız hava soğutma gerçekçi anlamda tek çözüm. 360mm sıvı soğutmayla 9950X3D'yi soğutmaya çalışırsanız yük altında fanlar çok yüksek devir çevireceğinden yüksek bir ses oluşur. Ya da 420/480mm deseniz bile kasanızın tam boy kasa olması lazım.
Hava soğutma + düşük profilli RAM ve SSD kitleri kullanmak lazım performanslı ama düşük ses isteniyorsa sistemden. Tabii dediğim Intel ve AMD'nin tüketici sınıfı ürünleri için geçerli. Threadripper'de veya Xeon'da falan çok daha büyük soğutucu/kasa kombinasyonları lazım.