Tuhoiisa

Üstün
Çocuklugumdan beri kendi oyunumu yapma hayalim var fakat herhangi bir kodlama temelim bulunmuyor. Bu sebeple gecenlerde Udemy'den Godot oyun motorundan 2D temelli bir kurs aldim ve şu anda onu yapiyorum fakat bazen sosyal medyada onume cikiyor; millet, AI kullanarak nadir de olsa guzel oyunlar yapiyor. Sizce geri kafalilik mi ediyorum?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çocuklugumdan beri kendi oyunumu yapma hayalim var fakat herhangi bir kodlama temelim bulunmuyor. Bu sebeple gecenlerde Udemy'den Godot oyun motorundan 2D temelli bir kurs aldim ve şu anda onu yapiyorum fakat bazen sosyal medyada onume cikiyor; millet, AI kullanarak nadir de olsa guzel oyunlar yapiyor. Sizce geri kafalilik mi ediyorum?

Basit-temel scriptler yazdırmak mantıklı bence. Günümüzde artık oyun yapılırken her şey 0'dan yapılmak zorunda değil. Çoğu model, yazılım, ses dışarıdan hazır alınıp oyuna entegre ediliyor bunu büyük şirketler bile yapıyor. Bence yapay zeka kullanman senin için daha faydalı olur. Hem işini yaparken zaman kazanırsın hem de yeni kodlamalar öğrenebilirsin. Tabii oyununu yaparken özgünlük katmak önemli her şeyi yapay zekaya yaptırmak seni hazırcılığa itebilir ve oyununun özgünlüğü kalmaz bir yerden sonra. Gerekli duyduğun zaman veya çok basit bir şey gerekiyordur ve sende onu bilmiyorsundur o zaman yapay zekadan faydalanabilirsin. Bende oyun yapım işleri ile çok uğraştım çok proje denedim ekiplere girip çıktım birkaç oyun yaptığımız oldu. Ben daha çok görsel/grafik kısmında deneyim kazandım. 3D model, texture mapping, animasyon, sinematik, trailer, ışıklandırma gibi konularda uğraştım ama asıl alanım 3D modelleme. Yazılım konusunada giriş yapacaktım fakat görsel işlerden pek vakit kalmıyor açıkçası zaten oyun yapmak bir ekip işidir. 3 temel alan var görsel, yazılım ve ses. Bu alanlardan birinde usta olup diğer alanlardan azar azar bilmek lazım.

Dediğiniz gibi "hazırcı" biri olmaktan korkuyorum. En azından temellere hakim olmam gerekiyor diye düşünüyorum fakat kafam karışık.

AI kullanmanda sorun yok. Fakat genel kodlama bilgin olmadan yapay zeka nerede hata yaptı anlayamazsın. Bug çıksa senin çözmen gerekecek. Hobi olarak da yaptığın için AI kullanmanda bence hiçbir sorun yok. İstediğin kadar kullan. Fakat dediğim gibi yapay zeka bir hata yaptığında senin onu düzeltmen gerekecek.