Makaleler
1
Yer
İstanbul
Sorum başlıktaki gibi, sizin Vibe Coding için fikirlerinizi almak istedim. Bana kalırsa düşüncem iş yükünü azaltan bir yardımcı olarak kullanıldığı sürece zararsız olduğu yönünde.

Bence hem proje yapmak isteyenler için hemde yardım almak için kullanılabilir diye düşünüyorum. Ben kullanıyordum, şimdi bilgisayar VS bile açmıyor 😔😔

@Syntax ve @HDDKullanıyorum Hocamlarım ne oldu ne gareziniz var Vibe Coding'e?
Bilgisayarınızın Visual Studio açmaması durumuna üzülmüştüm. Yoksa Vibe Coding candır farklı düşünce açıları, farklı çözümler katıyor ve çoğu durumda işleri kolaylaştırıyor.

Bilgisayarınızın Visual Studio açmaması durumuna üzülmüştüm. Yoksa Vibe Coding candır farklı düşünce açıları, farklı çözümler katıyor ve çoğu durumda işleri kolaylaştırıyor.
Bir an önce değiştirmek için bilgisayar bakıyorum unutup gideceğim yoksa, Allah'tan okulda C# dersi var.

Script kiddieliğin yeni versiyonu.
Eskiden THT'de takıldıgım dönemler başkasının yazdığı hack toolları indirip "ben hacker oldum" diyen elemanlar vardı. Şimdi de AI'a kod yazdırıp "ben yazılımcı oldum" diyen prompt kiddieler var. Sözüm yanlış anlaşılmasın ama hangi kitleden bahsettiğimi biliyorsunuz.

Yani Al kodun parçasını Pythonic yazar, diğerini C++ mantığıyla yazar, araya garip kütüphane sıkıştırır. Evvelinde o kod bugün çalışır. Ama 6 ay sonra kütüphane güncellendiğinde veya veritabanı şiştiğinde, vibe coder arkadaş kodu debug edemez. Niye? Çünkü kodu o yazmadı, mantığını bilmiyor.

Ne yaptığını biliyorsan 10 saatlik işi 2 saate indirebilir ama hayal gücünüzden kısar.
Nasıl çalıştığından emin değilsen veya ne yaptığını bilmiyorsan 10 saatlik işi 30 saate çıkarırsın.
Inanılmaz bir ikilem. Ancak yeni dünya düzeni vibe coding'e doğru kayıyor.