Bütçe
2000-2500TL
Anakartım: A620M-K. Şu an 1TB M.2 SSD takılı ama yetmiyor. O yüzden SATA SSD almak istiyorum. Bu bütçe de WD Blue SA 510 buldum. Sadece oyun yüklemek için yeter mi bu?

Ayrıca kasam VG15FE, bu SSD'yi bu kasada nereye koyabilirim?

2.5 SSD yazan yere takabilirsin.

1745142825409.webp

Bırakın hocam SATA'yı.

Siz dönüştürücü ile M.2. kullanın. M.2'ler SATA'lardan hem daha ucuz, hem de daha uzun ömürlü.

Bırakın hocam SATA'yı.

Siz dönüştürücü ile M.2. kullanın. M.2'ler SATA'lardan hem daha ucuz, hem de daha uzun ömürlü.

G3, 200TL farka rağmen almaya değer mi?

G3, 200TL farka rağmen almaya değer mi?
Alabileceğiniz hızlar sınırlı olacak zaten. Ancak yine SATA'dan çok daha mantıklı.

G2 alınabilir, G3'ün hızlarına erişemeyeceksiniz. İleride 2 M.2'li ve PCle 4.0 destekleyen bir anakarta geçerseniz G3'ün tam hızlarını kullanabilirsiniz. Lakin G3 DRAMless, yani ona işletim sistemi kurmanızı önermem. G2'de DRAM mevcut. Siz zaten ek depolama amaçlı alıyorsunuz sanırsam, ileride başka anakarta da geçmeyecekseniz G2 alabilirsiniz.

Ancak şu anda işletim sistemi için kullandığınız M.2 SSD DRAMless ise G2 alıp ona işletim sistemi kurabilirsiniz, çıkardığınız M.2'yi de dönüştürücü ile kullanabilirsiniz.

Alabileceğiniz hızlar sınırlı olacak zaten. Ancak yine SATA'dan çok daha mantıklı.

G2 alınabilir, G3'ün hızlarına erişemeyeceksiniz. İleride 2 M.2'li ve PCle 4.0 destekleyen bir anakarta geçerseniz G3'ün tam hızlarını kullanabilirsiniz. Lakin G3 DRAMless, yani ona işletim sistemi kurmanızı önermem. G2'de DRAM mevcut. Siz zaten ek depolama amaçlı alıyorsunuz sanırsam, ileride başka anakarta da geçmeyecekseniz G2 alabilirsiniz.

Ancak şu anda işletim sistemi için kullandığınız M.2 SSD DRAMless ise G2 alıp ona işletim sistemi kurabilirsiniz, çıkardığınız M.2'yi de dönüştürücü ile kullanabilirsiniz.
Şuan bunu kullanıyorum: KINGSTON 1TB NV2 PCIE 4.0 NVME SNV2S/1000GBK.

Şuan bunu kullanıyorum: KINGSTON 1TB NV2 PCIE 4.0 NVME SNV2S/1000GBK.
DRAMless.

Onu çıkartın, G2 alın. G2'yi anakartınızdaki M.2 slotuna takın. G2'ye Windows kurun. NV2'yi ise dönüştürücüye takın. Çok daha mantıklı olur. NV2 QLC bir de. G2 TLC. QLC kötü, TLC çok daha iyi.