Oyun satın almak aslında o kadar da saçma değil. Özellikle ekonomisi güçlü bir ülkede yaşıyorsan. Ancak maalesef ki Türkiye gibi bir ülkede oyun fiyatları mantıksız derecede fazla. Ha buna rağmen, oyun satın almayı tercih eden olabilir. Saygı duyarım. Sonuçta orijinalin de avantajları var;

-Virüs tehlikesi olmaması,
-İlgili oyunu erkenden oynayabilmek,
-Güncelleme vesaire geldiğinde uğraşmadan doğrudan güncellemeyi alabilmek,
-Online varsa online oynayabilmek.

Gibi gibi... Bu avantajlardan yararlanmak için orijinal oyun tercih ediliyor. Benim için bunlara gerek yok açıkçası. Eğer online verisyonunu aşırı oynamak istediğim bir oyun ise satın alırım ancak. Güncellemeyi de ElAmigos falan sağ olsun orijinaldeki kadar rahat olmasa da sıkıntısız alabiliyoruz. Virüs gibi bir korkum da yok. Çünkü korsan konusunda ben de yılların tecrübesi var ve doğru siteleri kullanırım. Bu sebeple korsan benim için müthiş bir şeydir. Korsancı olduğumu da defalarca kez dile getirmişimdir. Bu işlere yeni başlamış, paraya da ihtiyacı olan indie yapımcılar olur, oyunu da fiyat/performans olur; destek olmak için korsan kullanmam, satın alırım. Ama Rockstar Games, EA, Ubisoft gibi zaten para babası bir şirketin oyunuysa basarım korsanı, keyfime bakarım.
Bence oyun fiyatları direkt saçma. 70, 80, 100 dolar gibi fiyatlar görüyoruz, bu hiç normal değil. Yurt dışında da normal değil. Tabii ki alım güçleri yüksek ama yine de o paraya çok daha iyi şeyler yaparsın.

Oyun dediğin hani makul fiyattan çıkmalı, taş çatlasın 20, 25, 30 dolar olmalı. Gidip 100 dolara, 80 dolara, 70 dolara oyun olmaz abicim, kimse kusura bakmasın.

Sonuçta bunlar oyun, arkadaşlar. Canın sıkıldığında girip eğlenmen için yapılmış bir şey ama gidip 100, 70, 80 dolara oyun olmaz, kimse kusura bakmasın.

Korsan oyunculuğu destekleyen birisi değilim ama açıkçası bir oyuna 70 dolar vereğime, o paraya çık dışarı, sahil kenarına, bir bira, çips, jelibon, çikolata al; o bile daha iyi gelir.

Son düzenleme: