Hocam ben çok fazla oyuncu koltuğu kullanıp çok az ofis koltuğu kullanmış birisi olarak şunu kesin ve net bir şekilde diyebilirim ki oyuncu koltuğu daha konforludur. Fakat bu konforun yanında dezavantajları da var. Bir kere oyuncu koltukları konforlu olmasına karşın çok ergonomik ve ortopedik olmuyor. Yani sağlıktan ziyade konforu ön planda tuttukları için belli bir süre sonra bel, omur ve boyun ağrısı hissetmeye başlıyorsunuz. Ayrıca oyuncu koltuklarında salaş bir şekilde oturmak pek mümkün olmuyor. Çünkü her tarafından destekli olmuş oluyor. Yani otururken yamuk durmaya çalışmak veya bir tarafa doğru eğili şekilde oturmak zor oluyor. Oyuncu koltuklarının amacı sizi mermi gibi bilgisayar başında tutmak. Gelelim ofis koltuklarına. Ofis koltukları daha sıradan, daha hafif ve daha pratik oluyorlar. Oyuncu koltukları kadar uzun saatler üzerinde oturamıyorsunuz. Belli bir süre geçince ayağa kalkma hissi yaşatıyorlar. Fakat bunun sebebi de sağlık için. Zaten hangi koltuğu alırsanız alın belli bir süre sonra kalkma hissi yaşıyorsunuz. Kalkıp bir süre ayakta dolanıp geri oturmak gerekiyor kan dolaşımı için. Oyuncu koltuğu ise daha konforlu olduğu için daha geç bu hissi veriyor. Ofis koltuklarının en büyük avantajı ortopedik olmaları. İleride yaşayacağınız ortopedik sağlık sorunlarının riskini en aza indirmiş oluyor. Siz kendinizde diyorsunuz ben biraz salaş oturuyorum diye. Bence kaliteli bir ofis koltuğu işinizi görür diye düşünüyorum. Yakın zamanda bende şu an son kullandığım oyuncu koltuğumu sarı sitede satışa çıkardım ve sağlığım için bir ofis koltuğu almaya karar verdim. Çünkü hangi oyuncu koltuğunu kullandıysam sırtımda, boynumda ağrılar yaptı. Artık ergonomik bir ofis koltuğuna geçmem lazım. Kaliteli olarak araştırdığım ve bulduğum ofis koltukları IKEA marcus, nurus me too bir de bürosit reflex. Ha şunu da söyleyeyim ofis koltukları genelde kumaş ve fileli olup oyuncu koltukları ise suni deri oluyor. Derinin üstünde yaz aylarında uzun süre oturursanız kumaşa veya fileye göre daha fazla terletiyor. Özellikle bu beni çok rahatsız eden bir durum. Her ne kadar kumaş oyuncu koltukları olsa da çoğu halen daha suni deri kullanıyor.