Aciliyetim yok hocam akşam üstü haber bekliyorum o halde sizden. Çok teşekkür ederim.Kullandığım masanın yüksekliği 73 cm olması lazım, aciliyetiniz yoksa akşam net ölçüm yapmış olurum. 75 cm yaptıracaksanız sorun olacağını düşünmüyorum.
Detaylar
Kim cevapladı?Arkadaşlar normalde sandalye kullanıyorum PC başında. Fakat konfor olarak oyuncu koltuğu daha mı iyi olur sizce? Endişe ettiğim tek bir şey var, ben bayağı absürt şekilde oturuyorum. Geriye yaslanıp ayağımı masaya koyuyorum çoğu zaman. Bu yüzden de oyuncu koltuğunu aldıktan sonra kırar mıyım acaba diye düşünüyorum. Aklımda zio markası var. Dayanıklı olur mu sizce? Bugüne kadar oturduğum sandalyelerin çoğunu kırmış bulunmaktayım.
Hocam ben çok fazla oyuncu koltuğu kullanıp çok az ofis koltuğu kullanmış birisi olarak şunu kesin ve net bir şekilde diyebilirim ki oyuncu koltuğu daha konforludur. Fakat bu konforun yanında dezavantajları da var. Bir kere oyuncu koltukları konforlu olmasına karşın çok ergonomik ve ortopedik olmuyor. Yani sağlıktan ziyade konforu ön planda tuttukları için belli bir süre sonra bel, omur ve boyun ağrısı hissetmeye başlıyorsunuz. Ayrıca oyuncu koltuklarında salaş bir şekilde oturmak pek mümkün olmuyor. Çünkü her tarafından destekli olmuş oluyor. Yani otururken yamuk durmaya çalışmak veya bir tarafa doğru eğili şekilde oturmak zor oluyor. Oyuncu koltuklarının amacı sizi mermi gibi bilgisayar başında tutmak. Gelelim ofis koltuklarına. Ofis koltukları daha sıradan, daha hafif ve daha pratik oluyorlar. Oyuncu koltukları kadar uzun saatler üzerinde oturamıyorsunuz. Belli bir süre geçince ayağa kalkma hissi yaşatıyorlar. Fakat bunun sebebi de sağlık için. Zaten hangi koltuğu alırsanız alın belli bir süre sonra kalkma hissi yaşıyorsunuz. Kalkıp bir süre ayakta dolanıp geri oturmak gerekiyor kan dolaşımı için. Oyuncu koltuğu ise daha konforlu olduğu için daha geç bu hissi veriyor. Ofis koltuklarının en büyük avantajı ortopedik olmaları. İleride yaşayacağınız ortopedik sağlık sorunlarının riskini en aza indirmiş oluyor. Siz kendinizde diyorsunuz ben biraz salaş oturuyorum diye. Bence kaliteli bir ofis koltuğu işinizi görür diye düşünüyorum. Yakın zamanda bende şu an son kullandığım oyuncu koltuğumu sarı sitede satışa çıkardım ve sağlığım için bir ofis koltuğu almaya karar verdim. Çünkü hangi oyuncu koltuğunu kullandıysam sırtımda, boynumda ağrılar yaptı. Artık ergonomik bir ofis koltuğuna geçmem lazım. Kaliteli olarak araştırdığım ve bulduğum ofis koltukları IKEA marcus, nurus me too bir de bürosit reflex. Ha şunu da söyleyeyim ofis koltukları genelde kumaş ve fileli olup oyuncu koltukları ise suni deri oluyor. Derinin üstünde yaz aylarında uzun süre oturursanız kumaşa veya fileye göre daha fazla terletiyor. Özellikle bu beni çok rahatsız eden bir durum. Her ne kadar kumaş oyuncu koltukları olsa da çoğu halen daha suni deri kullanıyor.
Çok teşekkür ederim bilgilendirmeleriniz için. Üstteki hocamın da verdiği öneri doğrultusunda IKEA Markus düşünmeye başladım Zio yerine. Sanırım Markus alıp geçeceğim gibi. İki isteğim var. Rahat olsun ve uzun vadede kırılmasın. Umarım bu konularda Markus üzmez beni.Hocam ben çok fazla oyuncu koltuğu kullanıp çok az ofis koltuğu kullanmış birisi olarak şunu kesin ve net bir şekilde diyebilirim ki oyuncu koltuğu daha konforludur. Fakat bu konforun yanında dezavantajları da var. Bir kere oyuncu koltukları konforlu olmasına karşın çok ergonomik ve ortopedik olmuyor. Yani sağlıktan ziyade konforu ön planda tuttukları için belli bir süre sonra bel, omur ve boyun ağrısı hissetmeye başlıyorsunuz. Ayrıca oyuncu koltuklarında salaş bir şekilde oturmak pek mümkün olmuyor. Çünkü her tarafından destekli olmuş oluyor. Yani otururken yamuk durmaya çalışmak veya bir tarafa doğru eğili şekilde oturmak zor oluyor. Oyuncu koltuklarının amacı sizi mermi gibi bilgisayar başında tutmak. Gelelim ofis koltuklarına. Ofis koltukları daha sıradan, daha hafif ve daha pratik oluyorlar. Oyuncu koltukları kadar uzun saatler üzerinde oturamıyorsunuz. Belli bir süre geçince ayağa kalkma hissi yaşatıyorlar. Fakat bunun sebebi de sağlık için. Zaten hangi koltuğu alırsanız alın belli bir süre sonra kalkma hissi yaşıyorsunuz. Kalkıp bir süre ayakta dolanıp geri oturmak gerekiyor kan dolaşımı için. Oyuncu koltuğu ise daha konforlu olduğu için daha geç bu hissi veriyor. Ofis koltuklarının en büyük avantajı ortopedik olmaları. İleride yaşayacağınız ortopedik sağlık sorunlarının riskini en aza indirmiş oluyor. Siz kendinizde diyorsunuz ben biraz salaş oturuyorum diye. Bence kaliteli bir ofis koltuğu işinizi görür diye düşünüyorum. Yakın zamanda bende şu an son kullandığım oyuncu koltuğumu sarı sitede satışa çıkardım ve sağlığım için bir ofis koltuğu almaya karar verdim. Çünkü hangi oyuncu koltuğunu kullandıysam sırtımda, boynumda ağrılar yaptı. Artık ergonomik bir ofis koltuğuna geçmem lazım. Kaliteli olarak araştırdığım ve bulduğum ofis koltukları IKEA marcus, nurus me too bir de bürosit reflex. Ha şunu da söyleyeyim ofis koltukları genelde kumaş ve fileli olup oyuncu koltukları ise suni deri oluyor. Derinin üstünde yaz aylarında uzun süre oturursanız kumaşa veya fileye göre daha fazla terletiyor. Özellikle bu beni çok rahatsız eden bir durum. Her ne kadar kumaş oyuncu koltukları olsa da çoğu halen daha suni deri kullanıyor.
Son düzenleyen: Moderatör:
Sağlamlığı eklemeyi unutmuşum. Sağlamlık olarak her iki koltuk türününde iyisi kötüsü var. Ama genelde oyuncu koltukları daha ağır olduğu için ve sizde üstüne ek yük bindirdiğiniz için zamanla amortisörleri/pistonları gidebiliyor. Bu yüzden taşıma kapasitesi yüksek olan koltuk alınmalı. Yanılmıyorsam IKEA Markus 110 kg maksimum taşıma kapasitesine sahip. Benim önerim pistonu sertifika almış olan koltukları satın almanız mesela oyuncu koltuğu tarafında xDrive var sertifikalı pistona sahip marcusta herhangi bir sertifika göremedim. Ama ne yaparsanız yapın zamanla bu mekanizmalar bozulabilir veya gıcırdama, sürtünme, çatırdama gibi sesler gelebilir. Geç bozulması için yağlama yapmak lazım. Benim görüşüm kullanıma bağlı olarak 1-2 yıl geçince makine yağı veya beyaz gres yağı kullanmak. Ayrıca sana en önemli tavsiyem alacağın koltuğu eğer mümkünse gidip deneyerek alman. Dünyanın en iyi koltuğunu da alsan rahatsız edebilir seni. Bunun okulunu okuyan birisi olarak diyorum koltuk seçimi kişiye has bir durumdur.Çok teşekkür ederim bilgilendirmeleriniz için. Üstteki hocamın da verdiği öneri doğrultusunda IKEA markus düşünmeye başladım zio yerine. Sanırım markus alıp geçeceğim gibi. İki isteğim var. Rahat olsun ve uzun vadede kırılmasın. Umarım bu konularda markus üzmez beni.
Omurga sağlığı için oyuncu koltuğu almasanız daha iyi olur. DxRacer Master gibi iki tür kullanımı olanlar da var ama onların bizim memlekette parçasını bulmak pek mümkün değil. Tabi burada model konuşmak için evvela bütçe önemli ama arkadaşların belirttiği gibi F/P olarak Markus iyidir.
Belirttiğine ortopedik ve sağlık açısından katılmakla birlikte orta ve alt segment ofis koltukları daha sade olsalar da üst segmentte de özellikle omurga desteği için inovatif yapılara sahip opsiyonel ürünler mevcut ama maalesef bizim memlekette astronomik fiyatlardalar. Misalen Markus'tan biraz daha ergonomik ve ortopedik olarak FTR onaylı Me Too tercih etseniz bu sefer ayakta malzeme kalitesinden kısmen ödün verip iki katı fiyat ödemeniz gerekiyor.Hocam ben çok fazla oyuncu koltuğu kullanıp çok az ofis koltuğu kullanmış birisi olarak şunu kesin ve net bir şekilde diyebilirim ki oyuncu koltuğu daha konforludur. Fakat bu konforun yanında dezavantajları da var. Bir kere oyuncu koltukları konforlu olmasına karşın çok ergonomik ve ortopedik olmuyor. Yani sağlıktan ziyade konforu ön planda tuttukları için belli bir süre sonra bel, omur ve boyun ağrısı hissetmeye başlıyorsunuz. Ayrıca oyuncu koltuklarında salaş bir şekilde oturmak pek mümkün olmuyor. Çünkü her tarafından destekli olmuş oluyor. Yani otururken yamuk durmaya çalışmak veya bir tarafa doğru eğili şekilde oturmak zor oluyor. Oyuncu koltuklarının amacı sizi mermi gibi bilgisayar başında tutmak. Gelelim ofis koltuklarına. Ofis koltukları daha sıradan, daha hafif ve daha pratik oluyorlar. Oyuncu koltukları kadar uzun saatler üzerinde oturamıyorsunuz. Belli bir süre geçince ayağa kalkma hissi yaşatıyorlar. Fakat bunun sebebi de sağlık için. Zaten hangi koltuğu alırsanız alın belli bir süre sonra kalkma hissi yaşıyorsunuz. Kalkıp bir süre ayakta dolanıp geri oturmak gerekiyor kan dolaşımı için. Oyuncu koltuğu ise daha konforlu olduğu için daha geç bu hissi veriyor. Ofis koltuklarının en büyük avantajı ortopedik olmaları. İleride yaşayacağınız ortopedik sağlık sorunlarının riskini en aza indirmiş oluyor. Siz kendinizde diyorsunuz ben biraz salaş oturuyorum diye. Bence kaliteli bir ofis koltuğu işinizi görür diye düşünüyorum.
Son düzenleme:
Markus’un körüğü en dipteyken 67 cm ile kurtarıyor. Masamın alt tabanı ile yer arasındaki mesafe ise 68 cm.Aciliyetim yok hocam akşam üstü haber bekliyorum o halde sizden. Çok teşekkür ederim.
Çok teşekkür ederim hocam zahmet oldu size de, saolun.Markus’un körüğü en dipteyken 67 cm ile kurtarıyor. Masamın alt tabanı ile yer arasındaki mesafe ise 68 cm.
Eki Görüntüle 198788
Omurga sağlığı için oyuncu koltuğu almasanız daha iyi olur. DXRacer Master gibi iki tür kullanımı olanlar da var ama onların bizim memlekette parçasını bulmak pek mümkün değil. Tabii burada model konuşmak için evvela bütçe önemli ama arkadaşların belirttiği gibi F/P olarak markus iyidir.
Belirttiğine ortopedik ve sağlık açısından katılmakla birlikte orta ve alt segment ofis koltukları daha sade olsalar da üst segmentte de özellikle omurga desteği için inovatif yapılara sahip opsiyonel ürünler mevcut ama maalesef bizim memlekette astronomik fiyatlardalar. Misalen Markus'tan biraz daha ergonomik ve ortopedik olarak ftr onaylı me too tercih etseniz bu sefer ayakta malzeme kalitesinden kısmen ödün verip iki katı fiyat ödemeniz gerekiyor.
Dediklerinize aynen katılıyorum. Piyasada zaten hakim olan koltuk türü oyuncu koltukları. Bugün yüksek kalitede oyuncu koltuğunu 7-10k civarlarına bulabilirken kaliteli ortopedik ofis koltuklarının en ucuzu 15kdan başlıyor. Zaten bizim ülkede insan sağlığı için tonla para ödemek gerekiyor gıdadan tut barınmaya kadar. O nurus firmasının me too koltuğunu genelde son kullanıcılar satın almıyor. Fiyatı 20-25k bandında olsa dahi şirketlerin ofislerine indirimli toptan fiyattan satıyorlar. Bu durumda yanan gene biz oluyoruz.