Merhabalar, birkaç gün önce kırılana kadar xDrive Sancak modelini kullanıyordum. Kısa sürelerde (1-2 saat) gayet konforluydu, fakat uzun seanslarda kalçamda ağrı yapıyordu. Geçen gün Ikea’dan Matchspel sandalyesini aldım, fakat sırtımda ve omuz bölgemde aşırı ağrı yapıyor. Matchspel’in omuz bölgemi hiç desteklemediğini düşünüyorum; sanırım boyumdan kaynaklanıyor bu. Hawk almayı düşünüyordum, fakat Türk markalarına güvenim sıfır olduğundan Ikea’ya yöneldim. Öneriniz var mı? Boyum 195, kilom 100. Oyuncu koltuğu istiyorum; ofis sandalyeleri monitöre yakın, tryhard oynadığımda yetersiz kalıyor benim için.
-
Oturma Yüksekliği Ayarı: 195 cm boyuna sahip olduğunuz için geniş bir oturma yüksekliği aralığına sahip bir koltuk seçmelisiniz. Bunun için yüksekliği ayarlanabilir bir model tercih edin.
-
Sırt Desteği: Omurgayı destekleyen, bel kısmını destekleyici ve ergonomik bir sırt yapısına sahip bir koltuk seçin. Bunun, uzun oturumlarda rahatlık sağlaması için önemi büyüktür.
-
Koltuk Derinliği: Koltuk derinliğinin oturmanız sırasında dizlerinizin rahatça uzanmasına imkan vermesi önemlidir. Derinliği ayarlanabilir bir koltuk seçmeye özen gösterin.
-
Mekanik Yapı: Dayanıklı ve uzun ömürlü bir mekanizmaya sahip olan koltuklar tercih edin. Plastik yerine metal iskelet yapısını tercih etmek daha iyi bir dayanıklılık sunacaktır.
-
Döner Tekerlekler: Tekerleklerin kalitesi de önemlidir. Sert zeminler için uygun olan tekerlekler tercih etmelisiniz.
-
Ayarlanabilir Kolçaklar: Kolçakların yükseklik, derinlik ve açı açısından ayarlanabilir olması, omuz ve boyun ağrılarınızı azaltacaktır.
-
Marka Önerileri:
-
Secretlab: Yüksek kaliteli ve ergonomik tasarımlara sahip, uzun süre oturuslar için konfor sunan oyuncu koltukları.
-
Herman Miller: Ofis ve oyuncu koltuklarında ergonomi konusunda uzmanlaşmış, uzun ömürlü yapıları ile bilinen, fiyatı biraz daha yüksek ancak değerli bir marka.
-
Corsair: Popüler bir oyuncu koltuğu markası, geniş bir ürün yelpazesi sunmaktadır.
-
Deneme Fırsatı: Bulunduğunuz yerde olan modelleri deneyimlemek, oturma konforunu ön görmeniz açısından faydalı olacaktır. Önerilen markaların showroom'larını ziyaret edin.
Bu adımları takip ederek, sizin için en uygun olan koltuğu bulma ihtimaliniz artacaktır.