Zehn0

Çalışkan
Başlıkta belirttiğim gibi ofis koltukları ile oyuncu koltuklarının arasında ki farklar nelerdir? Kim neden ofis koltuğu tercih etmeli? Kim neden oyuncu koltuğu tercih etmeli? İkisi de rahat koltuklar değil mi? Bu iki türün birbirinden ayrıldığı kriter ne?

Son düzenleyen: Moderatör:
Teknik kısmı yazmaya şimdi üşendim kabaca:
Oyuncu koltukları ilk etapta fazla rahattır ama uzun kullanımda ortopedik sorunlara gebedir.
Ofis koltukları daha ortopediktir ve rehavete kapılmamanızı sağlayarak postürünüzü korumanıza yardımcı olur. Tabi bu konforsuz oldukları anlamına gelmiyor.
Tabi bunu genel geçer belirtiyorum ama koltuğun türü, malzemesi, günlük kullanım süresi vs. gibi çok fazla etmen de var.
1 - Oyuncu koltuğu almamanızı öneririm.
2 - Alacağınız koltuk ne kadar iyi olursa olsun 8 saatten fazla üzerinde oturursanız uzun süreli kullanıma uygun olmaz ve deformite olmaya başlar ki bu da yine bel, kalça, boyun rahatsızlığına sebep olur.
3- Hangi koltuğu alırsanız alın uzun süre hiç kalkmadan oturmayınız. İşiniz bile olsa 10-15 dakikada (en fazla 30 dakikada) bir kalkıp birkaç adım atıp sağ-sola dönüp, biraz esneyerek hem kanlanma hem diskler arası sıvı gitmesini sağlayınız.
4 - Bütçeniz nedir? Herman Miller (klişe olarak modeli olabilir Aeron ) ergonomi olarak gayet iyidir ama pahalıdır. Hinomi var ama onun Türkiye satışı olmayabilir. Yerli olarak Nurus Me Too var. F/P olarak klişe ama iş görür IKEA Markus var.

DxRacer Master serisi fena değil ama onun da son modelinde satıcısını bulması ayrı ek aksesuarlarını bulması ayrı dert.

Teknik kısmı yazmaya şimdi üşendim kabaca:
Oyuncu koltukları ilk etapta fazla rahattır ama uzun kullanımda ortopedik sorunlara gebedir.
Ofis koltukları daha ortopediktir ve rehavete kapılmamanızı sağlayarak postürünüzü korumanıza yardımcı olur. Tabi bu konforsuz oldukları anlamına gelmiyor.
Tabi bunu genel geçer belirtiyorum ama koltuğun türü, malzemesi, günlük kullanım süresi vs. gibi çok fazla etmen de var.
Benim önceliğim sağlıksal sorunlarım olmaması, bundan sonra ki önceliğim rahat olması yani ofis koltuğu mu tercih etmeliyim? Günde 14 saat bilgisayarın başında oturuyorum.

Ben ikisini de kullanan biri olarak hatta bağımsız bir sandalye sahibi olarak da bağımsız olanı tercih ediyorum. xDrive koltuklarda bel ağrısı yaşadım ve oturduğumuz kısım çok dardı. Hawk oturduğumuz kısım dar değil ama bel sorunu yaşamaya devam ettim. (İkisi de sabit bel desteği sunuyor ve bunu neredeyse uyuma pozisyonuna kadar indirebiliyorsunuz.) Ofis koltuklarında sevmediğim şey sabit bel desteği olmaması ve bu da belimi aşırı zorluyordu. Bağımsız olarak kol desteği olmayan bir sandalyeyi tercih ediyorum :) Belime iyi geliyor en azından.

Benim önceliğim sağlıksal sorunlarım olmaması, bundan sonra ki önceliğim rahat olması yani ofis koltuğu mu tercih etmeliyim? Günde 14 saat bilgisayarın başında oturuyorum.
Öncelikle alıntıda belirttiğim üzere hem sağlık açısından hem koltuğun deforme olmaması açısından kaç saat çalışırsanız çalışınız aralıklı olarak 30-40 dakikada bir kalkıp 3-5 dakika yürüyünüz. Ofis koltuklarının bütçenize göre hem çok rahat hem sağlık açısından uygun olanları mevcut, mühim olan tabi bir yerden sonra bütçe.

Öncelikle alıntıda belirttiğim üzere hem sağlık açısından hem koltuğun deforme olmaması açısından kaç saat çalışırsanız çalışınız aralıklı olarak 30-40 dakikada bir kalkıp 3-5 dakika yürüyünüz. Ofis koltuklarının bütçenize göre hem çok rahat hem sağlık açısından uygun olanları mevcut, mühim olan tabi bir yerden sonra bütçe.
10-14 bin lira bütçe için bir şey önerebilir misiniz peki?