Yüksek fan sesiyle çalışan bilgisayarları sevmiyorum. Oyun oynarken fan sesi çıkmasını anlayabilirim ama arkadaşımda oyuncu bilgisayarı var, mesela ondan biraz bakayım nasıl bir şey diye bilgisayar boşta bile fan açıyordu. Şu an MacBook kullanıyorum ve oyun oynayamadığım için Windows bilgisayara geçmek istiyorum ama fan sesi muhabbeti beni itiyor. Fan sesi dışında bir de pil var tabii. Kullandığım bilgisayarın şarjının en az bir 5-6 saat gitmesini isterim şahsen ama oyuncu bilgisayarlarında sanırım bu da pek mümkün değil. Bu sebeple ofis bilgisayarları bakmaya başladım. Sizce hangisi daha mantıklı? Oyunları son grafiklerde oynamak gibi bir derdim yok, low'da da oynarım yani sıkıntı etmem. Yeter ki şarjı oyun oynamadığım zamanlar iyi gitsin, fan sesi çok gelmesin.
Detaylar
Kim cevapladı?- Bütçe
- 50.000-60.000 TL
Ruindry
Üstün
- Makaleler
- 1
TUF A16 5060 Ryzen 7 260 kullanıyorum hocam. Chrome, youtube gibi yüksek güç gerektirmeyen işlerde fan sesi açmıyor pil süresi de 8 9 saatten fazla bile görebilir. Boşta 0 rpm çalışıyor. Oyuncu bilgisayarlarında artık ulaşılabilir değerler. Çoğu oyunu da en yüksek ayarlarda oynarsınız.
Fiyatı gayet iyi şahsen kullanıyorum bu fiyatlarda öneririm indirimle 50K'ya düşüyor. 1X16 ram ile geliyor ve bir ssd slotu boşta.
Dün %100'den %71'e yaklaşık 3 buçuk saat götürdü İGPU modunda %80 parlaklık %25 klavye ışığı %100 ses seviyesinde 0 RPM.
Fiyatı gayet iyi şahsen kullanıyorum bu fiyatlarda öneririm indirimle 50K'ya düşüyor. 1X16 ram ile geliyor ve bir ssd slotu boşta.
Dün %100'den %71'e yaklaşık 3 buçuk saat götürdü İGPU modunda %80 parlaklık %25 klavye ışığı %100 ses seviyesinde 0 RPM.
ASUS TUF Gaming A16-FA608UM-RV016 Gaming Dizüstü Bilgisayarı | NVIDIA® GeForce RTX™ 5060 Laptop GPU 8GB GDDR7 | AMD Ryzen™ 7 260 Processor 3.8GHz | 16GB DDR5 RAM | 512 GB SSD | 16" FHD | FreeDoS : Amazon.com.tr: Bilgisayar
ASUS TUF Gaming A16-FA608UM-RV016 Gaming Dizüstü Bilgisayarı | NVIDIA® GeForce RTX™ 5060 Laptop GPU 8GB GDDR7 | AMD Ryzen™ 7 260 Processor 3.8GHz | 16GB DDR5 RAM | 512 GB SSD | 16" FHD | FreeDoS : Amazon.com.tr: Bilgisayar
www.amazon.com.tr
Pil ömrü eninde sonunda biten bir şey. Alacaksanız bir defa alın, iyi bir şey alın. Oyun oynamam ya da düşük ayarlarda oynarım demeyin, elbet oynamak istiyorsunuz. Fan sesi ise yük altında kaçınılmaz bir şey fakat basit bir kulaklık ile bunu aşabilirsiniz, boşta çok fan açmazlar zaten.Yüksek fan sesiyle çalışan bilgisayarları sevmiyorum. Oyun oynarken fan sesi çıkmasını anlayabilirim ama arkadaşımda oyuncu bilgisayarı var, mesela ondan biraz bakayım nasıl bir şey diye bilgisayar boşta bile fan açıyordu. Şu an MacBook kullanıyorum ve oyun oynayamadığım için Windows bilgisayara geçmek istiyorum ama fan sesi muhabbeti beni itiyor. Fan sesi dışında bir de pil var tabii. Kullandığım bilgisayarın şarjının en az bir 5-6 saat gitmesini isterim şahsen ama oyuncu bilgisayarlarında sanırım bu da pek mümkün değil. Bu sebeple ofis bilgisayarları bakmaya başladım. Sizce hangisi daha mantıklı? Oyunları son grafiklerde oynamak gibi bir derdim yok, low'da da oynarım yani sıkıntı etmem. Yeter ki şarjı oyun oynamadığım zamanlar iyi gitsin, fan sesi çok gelmesin.
Önce ne istediğinize tam anlamıyla karar verirseniz ardından bütçe belirtebilirsiniz. Size uygun bir model önerebiliriz.
Pil ömrü eninde sonunda biten bir şey. Alacaksanız bir defa alın, iyi bir şey alın. Oyun oynamam ya da düşük ayarlarda oynarım demeyin, elbet oynamak istiyorsunuz. Fan sesi ise yük altında kaçınılmaz bir şey fakat basit bir kulaklık ile bunu aşabilirsiniz, boşta çok fan açmazlar zaten.
Önce ne istediğinize tam anlamıyla karar verirseniz ardından bütçe belirtebilirsiniz. Size uygun bir model önerebiliriz.
Kulaklık takarak oyun oynamayı sevmiyorum hocam, genelde kulaklık takmam. Odada tek olduğum için problem çıkmaz. Bu sebeple fan sesini dert ediyorum. Pil ömrü ise eninde sonunda biter elbette ama bitmesi rahat bir 4-5 yıl süreceği için pili iyi giden bir bilgisayar almak istiyorum çünkü koltukta, yatakta film izlemeyi seviyorum ve yakında priz yok. Oyun konusu olarak elbette yüksek ayarlarda oynamak isterim ama low'u çok problem etmem. Diğer dediğim şeyler daha önemli benim için. Bütçe 50-60k civarı.
Son düzenleyen: Moderatör:
O bütçelerde @Ruindry nin attığı TUF A16 güzel. 90 Wh batarya ile geliyor ve işlemcisi de epey verimli. Fan sesi de çok abartı değil.Kulaklık takarak oyun oynamayı sevmiyorum hocam genelde kulaklık takmam odada tek olduğum içinde problem çıkmaz. Bu sebeple fan sesini dert ediyorum. Pil ömrü ise eninde sonunda biter elbette ama bitmesi rahat bi 4 5 yıl süreceği için pili iyi giden bir bilgisayar almak istiyorum çünkü koltukta yatakta film izlemeyi seviyorum ve yakında priz yok. Oyun konusu olarak elbette yüksek ayarlarda oynamak isterim ama Lowu çok problem etmem diğer dediğim şeyler daha önemli benim için. Bütçe 50 60k civarı.
Ruindry
Üstün
- Makaleler
- 1
En yüksek ayarlarda çoğu oyunu oynarsınız hocam. Fan sesi ise yük altında elbette olacaktır ama fanları rahatsız edici yükseklikte değil üzmez. Pil süresi de gayet tatmin ediyor 9-10 saatleri görürsünüz bütçenize uygun A16'yı direkt alıp geçebilirsiniz.Kulaklık takarak oyun oynamayı sevmiyorum hocam, genelde kulaklık takmam. Odada tek olduğum için problem çıkmaz. Bu sebeple fan sesini dert ediyorum. Pil ömrü ise eninde sonunda biter elbette ama bitmesi rahat bir 4-5 yıl süreceği için pili iyi giden bir bilgisayar almak istiyorum çünkü koltukta, yatakta film izlemeyi seviyorum ve yakında priz yok. Oyun konusu olarak elbette yüksek ayarlarda oynamak isterim ama low'u çok problem etmem. Diğer dediğim şeyler daha önemli benim için. Bütçe 50-60k civarı.
Kulaklık takarak oyun oynamayı sevmiyorum hocam genelde kulaklık takmam odada tek olduğum içinde problem çıkmaz. Bu sebeple fan sesini dert ediyorum. Pil ömrü ise eninde sonunda biter elbette ama bitmesi rahat bir 4 5 yıl süreceği için pili iyi giden bir bilgisayar almak istiyorum çünkü koltukta yatakta film izlemeyi seviyorum ve yakında priz yok. Oyun konusu olarak elbette yüksek ayarlarda oynamak isterim ama Low'u çok problem etmem diğer dediğim şeyler daha önemli benim için. Bütçe 50 60k civarı.
Eğer prizde kullanmayacaksanız gaming laptopun tam gücünü alamazsınız. Pil ömrü iGPU (dahili grafik birimi) ile iyi seviyelerde, ancak oyun oynanacaksa ve yüksek FPS isteniyorsa ekran kartına geçmeniz lazım. O zaman da maalesef laptop istediğiniz pil ömrünü karşılayamaz. 'Ben film izlemek ve benzeri hafif işler için uzun pil ömrü istiyorum, oyun oynayacağım zaman ise prize takıp tam güç alırım' diyorsanız ASUS TUF A16, arkadaşların dediği gibi en iyi seçenek.
Tabii iGPU ile oyun oynanabilir ama sadece iGPU kullanacaksanız gaming laptopun gücünü kullanmış olmazsınız.
Son düzenleyen: Moderatör:
Yeni konular
-
-
-
-
-
-
Gıda Züber ürünlerinde indirime ek 800 TL'ye 200 TL kupon!
- Fırsat Ekibi
-
-
-