tuf4n

Başarılı
Arkadaşlar merhaba,

Sistemim Control için yeterli, oyun içi ayarlar ultrada RT de açık.
FPS değerinden gayet memnunum drop vs söz konusu da değil. Lakin ani yukarı aşağı fareyi hareket ettirdiğimde monitörün üst tarafında çizikler oluyor saliselik. Buraya video türünde dosya atamadığım için YouTube'e yükleyip link bıraktım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar merhaba,

Sistemim Control için yeterli, oyun içi ayarlar ultrada RT de açık.
FPS değerinden gayet memnunum drop vs söz konusu da değil. Lakin ani yukarı aşağı fareyi hareket ettirdiğimde monitörün üst tarafında çizikler oluyor saliselik. Buraya video türünde dosya atamadığım için YouTube'e yükleyip link bıraktım.

EKranin icin fazla FPS aliyorsun o sebeple olusuyor bunlar.

Daha smooth gecisler icin varsa VSync ya da dikey esitleme, yoksa fps sabitleme ac.

Edit: Cizgileri biz goremiyoruz cunku monitorunde olusan bir glitchlenme.

Sevgili arkadaşlarım öncelikle ayarları varsayılana döndürüp teker teker ayarlarla uğraştım hangisi neden oluyor diye. Ve görselde de göreceğiniz üzere egörüntü işleme çözünürlüğü kısmı var. O ayarı 2K ya aldığım için oluyormuş. 1707x960'a çektiğimde çizgiler kayboldu. Benim anlamadığım nokta görüntü 2K iken görüntü işleme çözünürlüğünü niye aynı çözünürlükte kullanamıyorum onu kavrayamadım acaba sistem mi yetmedi.

Dosya Ekleri

• Photos_ADzfTWiF06.webp
    Photos_ADzfTWiF06.webp
    198,6 KB · Görüntüleme: 47
  • Photos_KwogqrPHXn.webp
    Photos_KwogqrPHXn.webp
    129,7 KB · Görüntüleme: 52
Son düzenleme:
Sevgili arkadaşlarım öncelikle ayarları varsayılana döndürüp teker teker ayarlarla uğraştım hangisi neden oluyor diye. Ve görselde de göreceğiniz üzere egörüntü işleme çözünürlüğü kısmı var. O ayarı 2K ya aldığım için oluyormuş. 1707x960'a çektiğimde çizgiler kayboldu. Benim anlamadığım nokta görüntü 2K iken görüntü işleme çözünürlüğünü niye aynı çözünürlükte kullanamıyorum onu kavrayamadım acaba sistem mi yetmedi.
Dostum DLSS ve SUpersampling, yapay zeka ile goruntu kalitesi yukseltme ayarlari, bunlar acik oldugunda glitchlenme gorebiliyorsun cunku daha mukemmel degiller.

Yani ekran kartin yetiyor (ki 4070 var diyorsun), mevzu teknolojinin daha o kadar iyi olmamasi.

Cozumu ise guncelleme beklemek ve varsa yapmak. Azalir fakat bitmez muhtemelen.

yani hocam demenize göre dlss açıkken dlaa yapmak sıkıntı mı yaratıyor ( supersampling seçmedim dlaa yazanı seçtim sadece hocam ) 2k da supersampling yazmadığı için böyle yazdım bu arada.