Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

osiris

Uzman
Yukarıda da belirttiğim gibi oyun oynamaya başlıyorum. Oyundan çıktığımda veya Alt+Tab yaptığında ekranın parlaklığı çok kısılmış ve imlecin parlaklığı ekrandan daha yüksek oluyor. Bu belirttiğim olay her oyunda olmuyor. RDR2 ve Dying Light 2 de olmazken, Wolfenstein New order ve The Binding of Isaac oyunlarında oluyor.
Önerilerinizi bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
yok olmadı maalesef.

şu anda masaüstü başlangıç çubuğundaki gibi chroma girince bazen düzeliyor bazen aynı kalıyor.
Bazı ekranlarda parlaklığı otomatik ayarlama muhabbeti var, bi' ona bakalım. Ayarlar - Parlaklık - Parlaklığı ya da Işıklandırmayı Otomatik Olarak Ayarla seçeneği var mı? Çubuğun en sağında olması lazımdı.

Ekran görüntüsü 2024-09-01 231847.webp

sanırım parlaklığı sadece monitörden ayarlayabiliyorum. burada yok ayarları.

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü (6).webp
    Ekran Görüntüsü (6).webp
    14,2 KB · Görüntüleme: 82
Evet HDR kapatınca düzeliyor.

Peki bu monitörde bir sorun olduğu anlamına mı gelir?
İade etmeli miyim sizce?
Yoksa oyunların HDR desteklememesi gibi bir muhabbet midir?

Evet HDR kapatınca düzeliyor.

Peki bu monitörde bir sorun olduğu anlamına mı gelir?
İade etmeli miyim sizce?
Yoksa oyunların HDR desteklememesi gibi bir muhabbet midir?
Hayır, bu bir problem değil, endişeniz olmasın. Bu parlaklık muhabbetinden rahatsızsanız HDR'yi kapatın. Ayrıca ekranınız her ne kadar HDR'yi desteklese bile bazı uygulamalar ya da oyunlar HDR'yi desteklemez. Bu bağlamda da bu tarz pürüzler doğabilir. Bkz; şu oyunlarda bir problem yok ama şu oyunlarda problem yaşıyorum demeniz gibi.