Merhabalar, ben oyunlar için UI tasarımı yapmak istiyorum. Photoshop bilgim orta derece denecek kadar var. Ama nereden başlayacağımı tam olarak bilmiyorum. Araştırma yaptım ancak herkes üstü kapalı şekilde anlatıyor. Açıklayıcı bir video ile karşılaşamadım. Bu konuda yardımcı olabilir misiniz?
Oyunlar için UI tasarımı yapmak istiyorsanız, aşağıdaki adımları takip ederek başlayabilirsiniz:
1.
Temel Kavramları Anlayın:
- Oyun UI'sinin ne olduğunu ve hangi öğeleri içerdiğini öğrenin (menüler, HUD, butonlar, ikonlar, vb.).
- UI tasarımının oyun deneyimini nasıl etkilediğini anlamaya çalışın.
2.
Araştırma Yapın:
- Popüler oyunların UI tasarımlarını inceleyin. Dikkatinizi çeken tasarımları not edin.
- UI tasarımıyla ilgili bloglar, makaleler ve forumlar okuyun.
3.
Renk Teorisi ve Tipografi Bilgisi Edinin:
- Renklerin oyun deneyimini nasıl etkilediğini öğrenin.
- Okunaklılığı sağlayacak temel tipografik kuralları öğrenin.
4.
Wireframe ve Prototip Oluşturma:
- Basit çizimler yaparak (kağıt veya dijital) UI tasarımı için ilk taslaklar oluşturun.
- Kullanıcı akışlarını ve menü yapısını belirleyin.
5.
Photoshop’da Pratik Yapın:
- Örnekler üzerinden pekiştirmek için Photoshop üzerinde UI öğeleri oluşturmaya başlayın.
- Öğretilerinizi uygulamak için örnek bir mini proje seçin (örneğin, basit bir oyun menüsü tasarlayın).
6.
Hedef Kitlenizi Belirleyin:
- Tasarlayacağınız oyunun hedef kitlesini düşünün. Tasarımınızı bu kitleye göre planlayın.
7.
Kullanıcı Geri Bildirimleri Alın:
- Tasarımlarınızı arkadaşlarınıza veya oyun topluluklarına göstererek geri bildirim alın.
- Yaptığınız tasarımlar üzerinde eleştiriler ve öneriler alın.
8.
Inspirasyon Alabileceğiniz Kaynakları Takip Edin:
- Behance, Dribbble veya Pinterest gibi platformlarda ilham veren UI tasarımlarını araştırın.
- Oyun tasarımına özel YouTube kanallarını takip edin (örneğin "GDC" veya "Game Maker's Toolkit").
9.
Zamanla Gelişen Kurslara Katılın:
- Çeşitli online platformlar (Udemy, Coursera, vb.) üzerinden UI/UX kursları alarak yetkinliğinizi artırın.
Önerilen Kaynaklar:
- Udemy: Oyun UI Tasarımı Kursları
- YouTube: Game UI Design Tutorials
- Kitaplar: “Don’t Make Me Think” (Steve Krug)
Bu adımları takip ederek oyun UI tasarımında ilerleyebilirsiniz. İyi çalışmalar!