talongod

Yetkin
Makaleler
5
Eskiden çıkan çoğu oyunu zamanında deneyimlediğimde çok zevkliydi, NFS: MW olsun, GTA SA olsun gibi gibi türetilebilir. Artık çoğu oyundan zevk almadığımı fark ettim, çok oyun var ancak oynayacak vakit sıkıntım da olmamasına rağmen kendimde o gücü bulamıyorum. Bazı oyunlar var, oynarken tek günde 10 saat oynadığım, bazı oyunlar var başlamak bile istemediğim. The Walking Dead Telltale Definitive Series oyununu bilenler vardır 4 ana sezon, son sezonunu tek günde bitirdim. Zombi teması sevmememe rağmen bu durum böyle. Ancak bazı oyunlarda ilk yarım saatte sıkılıyorum, bu durumun oyun türüyle vs. alakalı olduğunu da hiç düşünmüyorum.

Sizde durumlar nasıl? Böyle bir durum yaşayan var mı? Herkesin düşüncelerini merak ediyorum.

Son olarak eklemek istediğim bir şey var ancak burayı benim gibi düşünmeyenlerin okumasını istemiyorum. Geçenlerde forumda bir konu gördüm, bir arkadaş oyunların sürekli değişen pikseller olduğunu fark ettiğinden beri zevk alamadığını söylemişti. Okuduğumdan beri aklımdan çıkmıyor. Neredeyse beni devamlı oyunda tutmayan oyunlarda bu durumu yaşıyorum. Sıkılmama yol açıyor.

Ben de en son 2010'da Black Ops oynarken zevk almıştım. Ondan sonra oyunlar mı değişti, ben mi değiştim bilmiyorum ama artık aynı zevki alamıyorum oyunlardan. Daha çok zaman öldürmek gibi geliyor artık.

Ek olarak Black Ops'tan sonra Call of Duty bayağı bozdu seriyi. Onun da etkisi olmuş olabilir.

Ben de aynı şeyi hissediyorum. Yeni çıkan oyunları çoğu zaman sıkıcı ya da ilgi çekici bulamıyorum. Oysa her gün birçok oyun piyasaya çıkıyor. Bu yüzden aralarından gerçekten kaliteli olanları seçmek gerekiyor.

Öyle bir döneme girdik ki artık neredeyse her gün 10-20 tane yeni oyun çıkıyor. Hatta bazen çıkan oyun sayısı kadar oyuncusu bile olmuyor.

Mesela Elden Ring, The Last of Us Part II, Zelda, Death Stranding, Lies of P gibi oyunlar gerçekten çok kaliteli yapımlar ve yeni nesil oyunlar.

Son düzenleme: