Detaylar
Kim cevapladı?Lumine
Yetkin
Dediklerinize katiliyorum. Eski bilgisayarimda dona dona oyun oynardim gene de zevk alirdim. Su anda yeni bilgisayarda oyun oynama surem en fazla 30 dakika - 1 saat arasi.Sanırım bu durum büyümeden ve sorumlulukların artmasından dolayı diye düşünüyorum. Psikolojik de olabilir. Çoğu insanların yaşı ilerleyince oyunlardan zevk almamaya başlıyor.
talongod
Yetkin
- Makaleler
- 5
Aklıma farklı bir fikir daha geldi, ne kadar katılırsınız bilemiyorum. Çocukken her gördüğünü beğeniyorsun çünkü kafa boş. Ancak ileride ki yaşlarda tecrübelendiğin için zevklerin de tam oturduğu için daha zor beğeniyorsun.
Mesela günümüzde 9 yaşında bir çocuk olduğumuzu var sayalım. Ailemiz bir bilgisayar almış. Mahalleden bir abi de bilgisayara GTA San Andreas kurmuş. O tabii ki oynadığımızda bayılacağımız bir oyun olacak. Çünkü başka bir tecrübemiz yok. Ancak günümüzde 20 yaşında bir genç San Andreas'ın ne kadar eskidiğinin bilincinde. Oyun örnekleri çoğaltılabilir.
Mesela günümüzde 9 yaşında bir çocuk olduğumuzu var sayalım. Ailemiz bir bilgisayar almış. Mahalleden bir abi de bilgisayara GTA San Andreas kurmuş. O tabii ki oynadığımızda bayılacağımız bir oyun olacak. Çünkü başka bir tecrübemiz yok. Ancak günümüzde 20 yaşında bir genç San Andreas'ın ne kadar eskidiğinin bilincinde. Oyun örnekleri çoğaltılabilir.
Çünkü piyasayı LOL,DOTA, CSGO 2, Valorant ve Fortnite domine ediyor.
Oyun şirketleri her ne kadar eğlence sektörünün içlerinde olsalar bile onlar birer şirket, yani amacı para kazanma olan kuruluşlar. Eskisi kadar hikayeli oyunlar tutmadığı için hikaye tabanlı oyunlara bile online modları ekleniyor. Dünyanın her yerindeki yeni jenerasyonlar rekabet arıyor, süreklilik arıyor, 5 saatlik oynayıp biten hikaye oyunu aramıyorlar maalesef.
Oyun şirketleri her ne kadar eğlence sektörünün içlerinde olsalar bile onlar birer şirket, yani amacı para kazanma olan kuruluşlar. Eskisi kadar hikayeli oyunlar tutmadığı için hikaye tabanlı oyunlara bile online modları ekleniyor. Dünyanın her yerindeki yeni jenerasyonlar rekabet arıyor, süreklilik arıyor, 5 saatlik oynayıp biten hikaye oyunu aramıyorlar maalesef.
talongod
Yetkin
- Makaleler
- 5
Çünkü piyasayı LoL, DotA, CS:GO 2, Valorant ve Fortnite domine ediyor.
Hocam o biraz da göreceli bir konu. Mesela Ubisoft, artık "düzgün" elle tutulur bir oyun yapmayı değil, yaptığı oyundan direkt parayı vurmayı hedeflediği doğrudan söylenmese bile anlaşılıyor. 2016 sonrası hangi oyunu ortalama üstü olarak kabul gördü ki?
Rekabetçi oyunların tutma nedenini ben insanın ilkel dürtüsü yüzünden olduğunu savunuyorum, sonuçta ilk zamanlarda da hep bir rekabet. Hatta o kadar geriye gitmeye bile gerek yok. Sınava giriyorsun rekabet, teknolojik cihaz alacaksın rekabet. Türetilebilir.
Ancak tabii ki rekabetçi oyunların günümüz pazarındaki yerini de küçümsememek lazım.
Şunu da eklemek isterim, bence rekabetçi oyunların tutmasının bir sebebi de ücretsiz olmaları. Çoğu insan ne kadar önermesem de "korsan" oyun kurmayı bile bilmiyor. Abartmıyorum, yazılım sınıfımda WinRAR'dan virüs yiyeceğini sanan arkadaşım bile vardı. WinRAR'ın içindeki dosyadan değil, direkt WinRAR'dan. Bu WinRAR'dan virüs yiyeceğini düşünen çocuk, Valorant oynuyor. Espri bu kadar.
yusufumm07
Üstün
Kişiye göre değişir oyun oynamaktan hiç sıkılmam. Milyon kere bitireyim fark etmez Aklıma düştüğü anda oynarım Yaşla ilgili olduğunu düşünmüyorum Sonucta hobi oyun oynamak
Aynı şeyden bahsediyoruz aslında.Hocam o biraz da göreceli bir konu. Mesela Ubisoft, artık "düzgün" elle tutulur bir oyun yapmayı değil, yaptığı oyundan direkt parayı vurmayı hedeflediği doğrudan söylenmese bile anlaşılıyor. 2016 sonrası hangi oyunu ortalama üstü olarak kabul gördü ki?
Rekabetçi oyunların tutma nedenini ben insanın ilkel dürtüsü yüzünden olduğunu savunuyorum, sonuçta ilk zamanlarda da hep bir rekabet. Hatta o kadar geriye gitmeye bile gerek yok. Sınava giriyorsun rekabet, teknolojik cihaz alacaksın rekabet. Türetilebilir.
Ancak tabii ki rekabetçi oyunların günümüz pazarındaki yerini de küçümsememek lazım.
Şunu da eklemek isterim, bence rekabetçi oyunların tutmasının bir sebebi de ücretsiz olmaları. Çoğu insan ne kadar önermesem de "korsan" oyun kurmayı bile bilmiyor. Abartmıyorum, yazılım sınıfımda WinRAR'dan virüs yiyeceğini sanan arkadaşım bile vardı. WinRAR'ın içindeki dosyadan değil, direkt WinRAR'dan. Bu WinRAR'dan virüs yiyeceğini düşünen çocuk, Valorant oynuyor. Espri bu kadar.
Bugün bu sektörün %67sini ücretsiz-rekabetçi-sürekliliğe ship olan oyunlar tutuyor. Haliyle şirketlerin gelecek planları da yapacakları projeleri değiştiriyor. LOL ve CSGO ölmediği sürece bu böyle olacak.
Eskiden oyun denince akla 3-5 seçenek gelirdi, hangisini oynasam diye heyecanlanır, sahip olup oynamaya başlayınca heyecan daha da artardı çünkü teknoloji bu kadar ileri değil, her yeni oyun bize devasa bir görsel şölende yaşatıyordu. Ama şimdi her oyun son derece kaliteli ve harika görüntülerle sunuluyor, en büyük etkisi "TÜKETİM" çağına girmiş olmamız. Ben Knight Online, Cs 1.6, LoL'ün ilk zamanları, PUBG'nin ilk zamanları kadar hiçbir oyundan keyif almadım, almıyorum. CS Source bile müthiş bir deneyimdi. Ama şimdi eski nesil oyunu geç, eski nesil film / dizi bile izleyemez olduk çünkü teknolojinin getirdiği gerçeklerle gözlerimiz kaliteli görmeye alıştı ve büyüleyici buldu. Eskiden izlediğimiz diziler, filmler, çizgi filmler bile çok daha güzeldi çünkü içerik kısıtlıydı. Biz ailecek oturup, Tom & Jerry, Tweety izlemekten aşırı keyif alırdık. Haftasonları sabah kalkar ailecek oturur onda deliler gibi eğlenirdik.
BG3 gibi oynanışı olan, anlık seçimlerle oynana "TSUBASA" oynarken aşırı keyif alırdım, şimdi ise onun yeni versiyonu olanını PS5'te indirdim, keyif alır mıyım diye ama yok yani, hem çok karışık geliyor hem hiç o kadar keyif vermiyor..
BG3 gibi oynanışı olan, anlık seçimlerle oynana "TSUBASA" oynarken aşırı keyif alırdım, şimdi ise onun yeni versiyonu olanını PS5'te indirdim, keyif alır mıyım diye ama yok yani, hem çok karışık geliyor hem hiç o kadar keyif vermiyor..
Yeni konular
-
-
-
-
-
-
-
İzale-i şuyu davası ne kadar sürer ve aşamaları nedir?
- dvsvroowvwc18347
-