Ömer_Yeter

Yetkin
Yer
Trabzon/Şalpazarı
Benim kişisel düşüncem, bence oyunlarda tıpkı bir film gibi bir kitap gibi bir eser ve bu eserlerin bir karşılığı olmalı. Doğrusunu söylemek gerekirse ben de korsan oyun kullandım ama zamanla azalttım, hatta artık hiç korsan oyunum yok bilgisayarımda.

Sadece konsol oyunlarına para vermiyorum bazen korsan indiriyorum bilgisayara. Kısacası korsan iyidir.

Bir oyunu korsan indirmememin tek bir sebebi olabilir, oyunun kırılmamış olması. Onun dışında full+full korsancıyım. Film, dizi, oyun, futbol hep korsan. Aslında kitap bile korsan olabilirdi ancak dijital ekrandan kitap okumayı sevmediğim için mecburen fiziksel olarak satın alıyorum :D

Belki gelecekte ekonomik olarak işler tıkırında olursa korsan kullanımını azaltırım. Şu anda korsan kullanmakta hiçbir sakınca görmüyorum ve etik tarafı umurumda değil. Korsan kullanmayıp parayla orijinal satın almayı tercih edenlere saygım var ama. Herkesin kendi tercihi. Benim tercihim bu yönde.

Oyunlar ve diğer yazılımlar için korsanı tamamen bıraktım, parası neyse veriyorum ama eğer, yazılımlar konusunda, ücreti çok pahalı ise beleş alternatiflerine yöneliyorum. Korsan kullanana bir şey diyemem, bunun emek hırsızlığı olduğunun bilincindeyse ve "oYuNlaRa pArA Mı VeRiLiR, sAnKi BiR EmEk vAr YaPıMınDa" gibi saçma sapan argümanlar sunmuyorsa saygı duyarım.

Saedece popüler oyunları alıyorum fiyatı önemli değil sonuçta adamlar para kazanacak yıllarca emek veriyorlar her ne kadar inançsız olsam da içim rahat etmiyor.

Ekonomi bu kadar kötüleşene ve Steam dolara geçene kadar hiç korsan oyun indirmiyordum fakat şu an hikayeli bir oyun için binlerce TL ödeyemem maalesef. Hikayeli ve çok pahalı oyunları korsan indiriyorum mecbur.