Çözüldü Oyunlarda ani FPS düşüşü

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Qubit
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 11
  • Görüntüleme Görüntüleme 982
  • Etiketler Etiketler
    fps
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Qubit

Uzman
Merhaba ben birkaç gündür bir sorun yaşıyorum. Sorunum şu: Bir oyun oynarken (mesela Squad) FPS'im böyle bir 20-30 dakika sonra birden 5'e düşüyor illaki bilgisayarı yeniden başlatmam gerekiyor. Driver'larım ve sistemim güncel yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkürler.

Sistem özellikleri
  • Ekran kartı: GTX 1650 Ti 4 GB
  • İşlemci: AMD Ryzen 7 4800H
  • RAM: 16 GB

Çözüm
Kontrol ettim, genel olarak işlemci sıcaklığı 90-100 derece arasındayken ekran kartı sıcaklığı 85-90 arası.
Sıcaklık değerlerinden ötürü FPS düşüşü oluyor yüksek ihtimalle. Eğer 6 aydan uzun süredir termal macun yenilemesi yapmıyorsanız yapın, laptopun altına (yoksa) yükseltici bir şey koyun.

Kullandığınız laptop modeli nedir? Sıcaklık değerinin modele göre normal olup olmadığını belirleyebiliriz.
Merhaba @Qubit, bahsettiğim işlemleri uyguladınız mı?

Dediğinizi ancak bugün yapabildim. Termal macunu yeniledim, fanları temizledim. Isı problemleri düzeldi hava akışını düzelttiğimde yük altında 75 dereceye kadar düştü ama şu anda çok FPS testi yapabilecek durumda değilim müsait olduğum zaman FPS düşüşü yaşanıyor mu yaşanmıyor mu diye geri dönüş yapacağım.

Yaklaşık 1 saat boyunca Squad oynadım orta ayarlarda. GPU sıcaklığı 80 dereceyken CPU sıcaklığı yine 90 derece civarlarındaydı ama bir FPS düşüşü yaşamadım.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…