Bu aralar oynadığım neredeyse her oyunda sesin hepsi ya da bir kısmı kayboluyor. Mesela Mortal Kombat'ta karakter seçme ekranındaki karakterin ismini okuduğu yerlerin sesi yok, başka oyunlarda da böyle yapıyor. Ayarları sıfırladım, dosyaları doğruladım, silip yeniden yükledim sorun aynı. Bu sorunu nasıl çözerim?
Bu ses sorununu çözmek için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:
1.
Ses Ayarlarını Kontrol Edin:
- Bilgisayarınızı açın ve sağ alt köşedeki ses simgesine sağ tıklayın.
- "Ses ayarlarını aç" seçeneğini seçin.
- "Çıkış" bölümünde doğru ses cihazının seçili olduğundan emin olun.
2.
Oyun Ses Ayarlarını Kontrol Edin:
- Oynadığınız oyunun ses ayarlarına girin.
- Ses seviyelerini kontrol edin ve gerekirse ayarları sıfırlayın.
- Oyun içi ses seçeneklerinden "Ses Efektleri", "Müzik" ve "Diyalog" gibi seçeneklerin açık olduğuna emin olun.
3.
Güncellemeleri Kontrol Edin:
- Ses kartınızın ve grafik kartınızın sürücülerini güncelleyin.
- Bilgisayarınızı güncelleyerek, en son güncellemeleri yükleyin.
4.
Donanım Bağlantılarını Kontrol Edin:
- Eğer harici hoparlör veya kulaklık kullanıyorsanız, bağlantılarını kontrol edin.
- Kabloların sağlam bir şekilde bağlı olduğundan ve ses aygıtının çalıştığından emin olun.
5.
Ses Sorun Gidericiyi Çalıştırın:
- Windows'ta, "Ayarlar" -> "Güncelleştirme ve Güvenlik" -> "Sorun Giderme" -> "Diğer sorun gidericiler" seçeneğine gidin.
- "Ses Ç oynatma" seçeneğini seçin ve talimatları izleyin.
6.
Ses Formatını Değiştirin:
- Ses simgesine sağ tıklayın ve "Ses ayarlarını aç" seçeneğine gidin.
- "Aygıt özellikleri"ne tıklayın, ardından "Gelişmiş" sekmesine geçin.
- "Varsayılan format" altında farklı bir örnekleme oranı seçin ve "Uygula" butonuna tıklayın.
7.
Diğer Oyunları Test Edin:
- Sorunun belirli bir oyuna mı yoksa tüm oyunlara mı ilişkin olduğunu test edin. Farklı oyunlarla ses durumunu kontrol edin.
8.
Temiz Başlangıç Yapmayı Düşünün:
- Temiz başlangıç, bilgisayarınızı en temel hizmetler ve startuplar ile başlatmanın bir yoludur. Bu, bir programın çakışmasına karşı kontrol etmenize yardımcı olabilir.
Eğer bu adımlar sorununuzu çözmezse, oyunların teknik destek bölümlerinden veya kendi sisteminizin donanım detaylarını paylaşarak daha fazla yardım almayı düşünebilirsiniz.