Unlishimaide

Becerikli
8 GB VRAM'li kart olunca merak ediyorum;
Ultra yerine high ayarlara vs. alınca gerçekten aşırı bir fark var mı?

Oyunları VRAM'e göre optimize edip karışık Custom ayarlar ile oynamayı düşünüyorum. Haliyle en yüksekten yüksek dokulara düşeceğim. 8 GB VRAM mi başa bela?
Yoksa grafikler göz boyama mı? Ray Tracing kısmından bahsetmedim;

1780753634435.webp

Oyundan oyuna göre değişir. Genel olarak çok büyük fark oluşturmuyor bana göre. Tabii custom ayar yapmak daha iyi bence.

8 GB VRAM de 1080p'de oynuyorsan kurtarıyor, 2K için de oyuna bağlı. 2K Ultra için yeterli değil ama.

AAA hikayeli oyunlar.

Oyundan oyuna göre değişir. Genel olarak çok büyük fark oluşturmuyor bana göre. Tabii custom ayar yapmak daha iyi bence.

8 GB VRAM de 1080p'de oynuyordan kurtarıyor, 2K için de oyuna bağlı. 2K Ultra için yeterli değil ama.
12 GB VRAM için neredeyse 5060 laptop yanına bir tane de 5050 parası gerekiyor.
Ülkede düzgün model olmadığı için 8 GB VRAM'e düşmeyi düşünüyorum.

Dostum ornek olarak bile olsa hangi oyun oldugunu belirtmen gerek. '''AAA hikayeli oyunlar'' terimi cok genis bir terim.

Bu kategoride kendi motorunu kullanan firmalar var, UE 5 gibi ana akim motorlar kullanan firmalar var. Elini korkutmayarak bir ton grafiksel ozellik ekleyen firmalar var, geleneksel takilip performans odakli takilan firmalar var. Koridor tabanli oyunlar var, acik dunya oyunlar var. Say say bitiremeyiz.

Ayni yil icerisinde bile cikip, kendilerini ''AAA oyun'' olarak tanitip, grafiksel olarak aralarinda ucurum olan cok oyun gorduk. Bu yeni bir sey de degil.