Detaylar
Kim cevapladı?Tam tersine daha doğal bir görünüm sağlıyor bence yansıtmalar ve ışıklandırma ile. Ama ben oynadığım oyun olan Diablo IV'te devasa bir görsel kazanım sunmadığı için açmıyorum.
ExellionTR
Başarılı
Kartın gücü yetiyorsa açılabilir. 3060 kullandığım zaman FPS'i yerlere çektiği için haliyle açmıyordum. 4070 Super ile birkaç oyunda denedim, ışıklandırma ve yansıma konusunda güzel iş çıkarıyor fakat hem performans kaybı yaşamamak hem de büyük bir fark hissetmediğim için kullanmıyorum. Beklentinize bağlı.
Upscale yöntemleri görüntüyü bozabilir. Bunlar DLSS Upscale, AMD FSR Upscale, Intel XeSS ve ya oyunda ölçeklendirmeyi düşürürsen falan.
@ExellionTR hocamın da dediği gibi her oyunda fark yok öyle ve bazen de açtığınız zaman o kadar iyi olmuyor. Ben de açtığım zaman yerlerin doğal olmayan biçimde yansıdığını görüyordum. Yani sanki yerleri su almış, ışık vuruyor.
@ExellionTR hocamın da dediği gibi her oyunda fark yok öyle ve bazen de açtığınız zaman o kadar iyi olmuyor. Ben de açtığım zaman yerlerin doğal olmayan biçimde yansıdığını görüyordum. Yani sanki yerleri su almış, ışık vuruyor.
Ali Osman
Çalışkan
Konu hakkında düzgün bilgiler bulamadığımdan konu açma gereği duydum. Ben bu tür konuları iyi açıklayamıyorum bilgili hocalarımdan bununla ilgili konu açmasını rica ederim.
Bannelord oyununda denedim gayet güzel göründü rahatça aydınlk, kontrast, doygunluk ayarları yapılabiliyor. Ben fazla takıntılı olduğumdan çok denedim çok fazla kontrastlı yapıp gerçekçi görüntüyü bozmuştum, kontrast ile orta girer ayarını iyi ayarlamak gerekiyor. Doygunluk ayarı olduğunu da belirteyim gayet iyi çalışıyor.
Bannelord oyununda denedim gayet güzel göründü rahatça aydınlk, kontrast, doygunluk ayarları yapılabiliyor. Ben fazla takıntılı olduğumdan çok denedim çok fazla kontrastlı yapıp gerçekçi görüntüyü bozmuştum, kontrast ile orta girer ayarını iyi ayarlamak gerekiyor. Doygunluk ayarı olduğunu da belirteyim gayet iyi çalışıyor.
Son düzenleme:
Sen RTX HDR'dan bahsediyon o zaman. Her oyunda calisabilen ozel bir shader o. Her oyunda istedigin gibi ayar yapabilirsin.Konu hakkında düzgün bilgiler bulamadığımdan konu açma gereği duydum. Ben bu tür konuları iyi açıklayamıyorum bilgili hocalarımdan bununla ilgili konu açmasını rica ederim.
Ali Osman
Çalışkan
Evet RTX HDR ayarından bahsediyorum.
Konuyu karıştırdım. Son zamanlarda biraz kafam karışık garip hatalar yapıyorum.
Son düzenleme:
Dogal gorunumu bozar mi, bozmaz mi bilemiyorum. Monitorunuz HDR destekliyorsa gercek HDR acip ilk once onunla test edin sonra RTX HDR ile test edin. Desteklemiyorsa Youtube'dan ya da blogforum yazilarindan karsilastirmaya bakin.
GTA 5'te RT ozelligini kullanıyorum. Cevre kaplamasini guzellestiriyor.
Yeni konular
-
-
ASUS A55BM-E anakart ile mavi ekran ve performans sorunu
- yigitminer
-
-
-
-
-
-