Dogal gorunumu bozar mi, bozmaz mi bilemiyorum. Monitorunuz HDR destekliyorsa gercek HDR acip ilk once onunla test edin sonra RTX HDR ile test edin. Desteklemiyorsa Youtube'dan ya da blogforum yazilarindan karsilastirmaya bakin.
Sadece SDR oyunlarda RTX HDR fitresini açıyorum, HDR desteği oyunlarda RTX HDR fitresini açmıyorum.

Sadece SDR oyunlarda RTX HDR fitresini açıyorum, HDR desteği oyunlarda RTX HDR fitresini açmıyorum.
Monitörün HDR destekliyor mu peki?
Eğer destekliyorsa HDR destekli oyunda ilk önce gerçek HDR'ı aç, RTX HDR'i kapatıp test et. Sonra gerçek HDR'ı kapat ve RTX HDR açıp test.

Test ederken, RTX HDR baktın kötü, gerçek HDR yakın şekilde belki ayar verebilirsin ama gerçek HDR gibi çalışıyor mu bilmiyorum. Lakin mesela ReShade diye bir program var ve RTGi diye bir shader var. Onunla her oyunda sadece ışıkları optimize edebiliyoruz yani. Belki RTX HDR'de böyledir yani. Ondan güzel çalışabilir.

Monitörün HDR destekliyor mu peki?
Eğer destekliyorsa HDR destekli oyunda ilk önce gerçek HDR'ı aç, RTX HDR'i kapatıp test et. Sonra gerçek HDR'ı kapat ve RTX HDR açıp test.

Test ederken, RTX HDR baktın kötü, gerçek HDR yakın şekilde belki ayar verebilirsin ama gerçek HDR gibi çalışıyor mu bilmiyorum. Lakin mesela ReShade diye bir program var ve RTGi diye bir shader var. Onunla her oyunda sadece ışıkları optimize edebiliyoruz yani. Belki RTX HDR'de böyledir yani. Ondan güzel çalışabilir.
Ghost Of Tsuhsima oyununda denemiştim HDR'yi kapatıp RTX HDR açtım gölgeler fazla siyah oldu, diğer fitrelerle ve oyunun parlaklık ayarlarıyla denedim, ne yaparsam yapayım gölgeler fazla siyah görünüyordu, gölge sorununu düzelttim desem kontrast gibi ayarları fazla düşürüp artırdığımdan görüntü bozuluyordu. Oyunun kendi HDR ayarını kullanmaya karar verdim.