alfa4211

Becerikli
Yukarıda da dediğim gibi; ultra doku kalitesiyle yüksek doku kalitesi arasında fark var mı? Varsa ne kadar var?

Modelin üzerindeki Texture'u renderlamasıyla (işlemesiyle) ilgili büyük çoğunluğuyla, örneğin en düşük doku kalitesine aldığınızde modellerin assetlerin üzerindeki Texture'u (dokuyu) sadece çok düşük bir oranda işler ve performansa fayda sağlar, bu yüzden en düşük grafikte oyunlarda etraf çamur gibi görünür, örneğin buzlu camdan bir resime bakmak gibi düşünün.

Oyundan oyuna değişir. Ultra ayarlarda dev bir TV veya ekranda oynamıyorsan farkı göremezsin. Yüksekte oyna, daha fazla FPS alırsın.

Oyununa göre değişir. Bana çok da fark etmiyor. Düşük ve yüksek arasındaki farkları anlayabiliyorum ama orta ayarlardaki fark bile bazen anlaşılmıyor. Spiderman ve TLoU oynuyorum, bazen FPS drop yiyorum. O yüzden ikisinin arasında fark nedir?
Oyundan oyuna değişir. Ultra ayarlarda dev bir TV veya ekranda oynamıyorsan farkı göremezsin. Yüksekte oyna, daha fazla FPS alırsın.
1080p zaten monitör 24 inç.

Son düzenleyen: Moderatör:
@alfa4211, Sistemin nedir? İkisinin arasında diye sormuşsun, oyundan mı bahsettin?
Sistem 4060 Ti 8 GB Asus Dual.
İşlemci Intel Core i5 12400 F.
Anakart Asus Prime H610 MKD4.
RAM G.Skill 2x8 3200 MHz.
SSD Verbatim VI 5000 M.2.
Bu oyunlarda maalesef ayar kısıyorum. Hadi TLOU'yu anladım, bilindik bir şey de optimizasyon olarak falan da iyi değil.
Spider-Man Remastered RT kapalı, ayarlar ultra'da iken bile FPS drop oluyor, garip.

Ekran kartının 8 GB belleginden dolayı drop giriyor olabilir mi? Sistemin genel olarak uyumlu ve sorunsuz.

Ekran kartının 8 GB belleğinden dolayı drop giriyor olabilir mi? Sistemin genel olarak uyumlu ve sorunsuz.
Büyük ihtimalle Spider-Man bütün ayarları ultra yapıyorum RT kapalı sadece dokuyu ultra'dan yükseğe çekince düzeliyor.

Ekran kartının 8 GB belleğinden dolayı drop giriyor olabilir mi? Sistemin genel olarak uyumlu ve sorunsuz.
The Last of Us'ta aynı şekilde yapıyorum, bir de Forza'da başıma geldi. Drop yemedim de uyarı veriyordu bellek aşımı diye uyarı veriyordu. Orada da yine dokuları ekstremden ultra'ya çekince düzeldi.