Detaylar
Kim cevapladı?8 GB pişmanlık, şimdiki aklım olsa almazdım.Tamam, sisteminde sıkıntı yok. Ekran kartının belleği yüzünden drop giriyor sistemine.
Son düzenleyen: Moderatör:
- Makaleler
- 7
TLOU icin
Tabii
Spiderman Remastered'da niye takilma yasadiginiz konusunda ise bilgim yok, oyunu oynamadim. 8GB VRAM 1080p'de o oyun icin yetmeli aslinda, ilginc.
Bunun disinda basliktaki sorunuzun cevabina gelirsek cogu kisinin dedigi gibi oyundan oyuna degisir ancak artik endustrideki norm UE5 kullanmak, UE5 oyunlarda da ayarlarin hepsinin etkisi ayni degil.
Ornegin cogu UE5 oyunda texture kalitesi ayarlari genelde sadece AF miktarini ayarlayan bir ayar oldugu icin goruntu kalitesine ve FPS'e etkisi az iken, efekt kalitesi ayarlarinin sacma sekilde hem goruntu kalitesine hem de FPS'e etkisi buyuk olabiliyor birkac degiskeni ayni anda kontrol ettigi icin.
Bu yuzden her oyunun grafik ayarlarini kendine has ele almak gerek, genelgecer bakilmamali.
Texture Streaming Rate ayarini Normal ayarina almak 8GB GPU'larda bayagi yardimci oluyor. Bunun disinda Draw Distance ayarini Low, texture kalitesi ile alakali olan uc ayari (sampling olan Ultra kalsin) da High kaliteye cekebilirsiniz. PS5'de de bu texture kalitesi ayarlari zaten High'da mesela ve PC'de Ultra'ya alinca da pek bir fark olmuyor. Bunlari yapinca cok rahat 8GB sinirinda kalacaginizi dusunuyorum. Ben 16GB GPU'da buna benzer ayarlarla maksimum 8.4GB kullanim civari gordum oyun boyunca.Tabii
Texture Streaming Rate ayarini Normal secenegine getirdiginizde gec yuklenen dokular gorme olasiliginiz cok daha yuksek ancak oyunun takilip durmasindan iyidir.Spiderman Remastered'da niye takilma yasadiginiz konusunda ise bilgim yok, oyunu oynamadim. 8GB VRAM 1080p'de o oyun icin yetmeli aslinda, ilginc.
Bunun disinda basliktaki sorunuzun cevabina gelirsek cogu kisinin dedigi gibi oyundan oyuna degisir ancak artik endustrideki norm UE5 kullanmak, UE5 oyunlarda da ayarlarin hepsinin etkisi ayni degil.
Ornegin cogu UE5 oyunda texture kalitesi ayarlari genelde sadece AF miktarini ayarlayan bir ayar oldugu icin goruntu kalitesine ve FPS'e etkisi az iken, efekt kalitesi ayarlarinin sacma sekilde hem goruntu kalitesine hem de FPS'e etkisi buyuk olabiliyor birkac degiskeni ayni anda kontrol ettigi icin.
Bu yuzden her oyunun grafik ayarlarini kendine has ele almak gerek, genelgecer bakilmamali.
TLOU icinTexture Streaming RateayariniNormalayarina almak 8 GB GPU'larda bayagi yardimci oluyor. Bunun disindaDraw DistanceayariniLow, texture kalitesi ile alakali olan UC ayari (samplingolanUltrakalsin) daHighkaliteye cekebilirsiniz. PS5'te de bu texture kalitesi ayarlari zaten High'da mesela ve PC'de Ultra'ya alinca da pek bir fark olmuyor. Bunlari yapinca cok rahat 8 GB sinirinda kalacaginizi dusunuyorum. Ben 16 GB GPU'da buna benzer ayarlarla maksimum 8.4 GB kullanim civari gordum oyun boyunca.
TabiiTexture Streaming RateayariniNormalsecenegine getirdiginizde gec yuklenen dokular gorme olasiliginiz cok daha yuksek ancak oyunun takilip durmasindan iyidir.
Spider-Man Remastered'da niye takilma yasadiginiz konusunda ise bilgim yok, oyunu oynamadim. 8 GB VRAM 1080P'de o oyun icin yetmeli aslinda, ilginc.
Ornegin cogu UE5 oyunda texture kalitesi ayarlari genelde sadece AF miktarini ayarlayan bir ayar oldugu icin goruntu kalitesine ve FPS'e etkisi az iken, efekt kalitesi ayarlarinin saçma sekilde hem goruntu kalitesine hem de FPS'e etkisi buyuk olabiliyor birkac degiskeni ayni anda kontrol ettigi icin.
Spider-Man remasted. Ben de onu anlamadım. Yetmesi lazım diye düşünüyorum ama drop oluyor bazen. Sistemde mi bir problem var acaba?
Son düzenleyen: Moderatör:
Yeni konular
-
-
-
-
-
-
-
-
30.000 TL'ye kadar kahve makinesi önerisi
- derindevlethikmet