nodaplus

Uzman
Defalarca donanım değiştirdim; tüm bilgisayarımı, monitörümü, ekipmanlarımı, hatta modemimi değiştirdim. Denemediğim Windows ayarı, BIOS ayarı neredeyse kalmadı. Her şeyi default olarak da denedim.

Bazen (özellikle gece vakti) oyun daha pürüzsüz hissettiriyor, mouse sanki hareketlerinizi daha iyi yansıtıyor monitöre. Mermileriniz daha doğru gidiyor. Oyundan daha fazla keyif alıyorsunuz. Özellikle rekabetçi oyunlarda tutarlı bir performans sergileyemememizin sebebi sadece biz değiliz. Dış faktörler de etkili: elektrik (bir önceki konumda bundan bahsetmiştim), internet…

Elektriğin bu tür durumlara neden olmasının temel nedeni benim anladığım kadarıyla şudur: Güç kaynağı ve anakart üreticileri, şebeke elektriğinin “kirli” olabileceğini bilir ve buna göre koruma mekanizmaları uygular. Ancak bazen bu yeterli olmaz. Bu durum bilgisayarın diğer bileşenlerine, kablolara hatta modemden bilgisayara kadar bulaşabilir.

Bu parazitler olduğunda bilgisayar hata düzeltme yapmak zorunda kalır. Örneğin, bilgisayarın gönderdiği bir sinyal bozularak tekrar gönderilmek zorunda kalabilir. Bu durumda bir gecikme meydana gelir ve bu gecikme, tüm sistemin tepki süresini etkiler. Sonuç olarak mouse’da hissizleşme veya görüntüde bulanıklık gibi sorunlar yaşanabilir. Beklenmedik FPS droplarıyla karşılaşabilirsiniz. Mermileriniz hedefe gitmeyebilir; rakibi görmeden ölürsünüz.

Sadece şunu düşünün: bazı oyunlarda rakibi o kadar rahat vurursunuz ki hiç zorlanmadan, pürüzsüz bir deneyim yaşarsınız. Ancak bazense oyun işkenceye döner; fareyi döndürmek bile zor gelir, peek atarken adamı göremezsiniz. Bu durumda suç sadece bizde mi? Bence hayır.

Bu arada, bu hata düzeltmelerin gecikmeye sebep olduğu Intel mühendisleri tarafından doğrulandı.

@Recep Baltaş, bununla ilgili lütfen bir rehber veya içerik yayınlayın. Bence bu gözden kaçan önemli bir mesele. Çoğu kişi bu sorunu yaşıyor ve farkında değil.

Son düzenleyen: Moderatör:
Rekabetçi oyunlar için bu durum düşünülebilecek en son şeydir. İlk önce ping ms in en az durumda olması gerekli. CS de bile bize ait server yok. Umarım açıklayıcı olmuştur.

Elektriğin senin vuruşunu etkilemesinden önce senin mental durumun daha etkilidir dostum. Sen biraz etki altına girmişsin. Durumu da hiç karşı sunucu performansına değil de hep kendine bağlamışsın sanki her şey dört dörtlük çalışıyor gibi. Bahsettiğin olay tamamen burçlar geçektir demek ile aynı mantığa çıkıyor.

Rekabetçi oyunlar için bu durum düşünülebilecek en son şeydir. İlk önce ping ms in en az durumda olması gerekli. CS de bile bize ait server yok. Umarım açıklayıcı olmuştur.

Bende ve özellikle blurbusters forumundaki insanların deneyimlerine göre pingden falan daha önemli bir şey. 5 ping oynarken oyun rezalet, mermiler gitmiyor akıcılık vs. Yok. Fakat 60 ping oynarken iyi oluyor bazen. Ping ile alakalı olan bir durum değil bu. Ping sadece serverla senin arandaki ilişki. Mouse tutarsızlığı, masaüstünde bile tutarsız mouse. Bu tarz sorunlar.

Elektriğin senin vuruşunu etkilemesinden önce senin mental durumun daha etkilidir dostum. Sen biraz etki altına girmişsin. Durumu da hiç karşı sunucu performansına değil de hep kendine bağlamışsın sanki her şey dört dörtlük çalışıyor gibi.

Bu sorunu yaşayan tek kişi ben değilim ve psikolojik olmadığına eminim. Sunucu performansını tabii ki de düşündüm fakat bunlar mouse hissiyatındaki garipliği(masaüstünde bile), oyundaki akıcılığı, monitörün kalitesinin günün belirli saatlerinde veya haftanın belirli günlerinde değişmesi gibi şeyleri açıklamıyor. Bunun tek mantıklı açıklaması bana elektrik geliyor.

Bu sorunu yaşayan tek kişi ben değilim ve psikolojik olmadığına eminim. Sunucu performansını tabiki de düşündüm fakat bunlar mouse hissiyatındaki garipliği(masaüstünde bile), oyundaki akıcılığı, monitörün kalitesinin günün belirli saatlerinde veya haftanın belirli günlerinde değişmesi gibi şeyleri açıklamıyor. Bunun tek mantıklı açıklaması bana elektrik geliyor.
Öyle bir şey yaşamıyorum ama bunu gerçekten yaşadığını düşünüyorsan placebo olup olmadığını anlamak için online (kesintisiz) bir UPS alıp bakabilirsin.

Bende ve özellikle blurbusters forumundaki insanların deneyimlerine göre pingden falan daha önemli bir şey. 5 ping oynarken oyun rezalet, mermiler gitmiyor akıcılık vs. Yok. Fakat 60 ping oynarken iyi oluyor bazen. Ping ile alakalı olan bir durum değil bu. Ping sadece serverla senin arandaki ilişki. Mouse tutarsızlığı, masaüstünde bile tutarsız mouse. Bu tarz sorunlar.

Bu sorunu yaşayan tek kişi ben değilim ve psikolojik olmadığına eminim. Sunucu performansını tabii ki de düşündüm fakat bunlar mouse hissiyatındaki garipliği(masaüstünde bile), oyundaki akıcılığı, monitörün kalitesinin günün belirli saatlerinde veya haftanın belirli günlerinde değişmesi gibi şeyleri açıklamıyor. Bunun tek mantıklı açıklaması bana elektrik geliyor.

Ben uzun zamandır Tunçmatik regülatör kullanıyorum kva 3000. yıllardır PC de sorun yaşamadım. Elektrik de kesildi harika koruyor.