Bunu hazır asset kullanımına benzetiyorum. 2-3 yıl önce de hazır assetler tartışma konusuydu. Yerinde kullanımı doğrudur. İpin ucunu kaçırırsanız CoD 7 gibi facialara yol açarsınız. Mesela Expedition 33'de oyunun başındaki, neredeyse kimsenin umurunda olmayan duvara asılı posterleri yapay zekaya yaptırmışlar diye ödülleri alındı...

Son düzenleme:
Yapay zeka yönlendirilmeye ihtiyaç duyan bir program bu sebepten karşı değilim asla da olmam. Değişimi itmek yerine kabul etmek daha doğru olur. Hayal gücün yoksa zaten o Ai'ı yönlendiremezsin çünkü o yaşamıyor sezgileri yok senin ne dediğini halen insan gibi anlayamıyor. O yüzden uzun bir süre yapay zeka için prompt mühendisliği şart ve iyi bir mühendis değilsen zaten iyi bir oyun yapamazsın.

Gidereceğini zannetmiyorum. Çünkü yapay zeka yaratıcı bir şey değil. Zaten olan oyunlardan öneri sunar. Veya internette dolaşan senaryolardan sunar.

Önümüzdeki birkaç yıl içinde değişeceğini düşünüyorum bu konunun. Günümüz senaryolarında da yaratıcılık kalmadı maalesef.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kod tarafında uzak durulmalı ama ingame assetlerde(terrain, texture, dublaj vb) bütçe ve zaman yetmediğinde hayat kurtarıcı oluyor.

Son düzenleme: