oğuz sasi 126
Bilgin
Bende de tam tersi var ya oyunu alırım oynayamam. Örneğin RDR 2 almıştım 2 yıl önce. Max 10 saat oynamışımdır. Bunun adı ne oluyor tam olarak hocamMerhaba arkadaşlar,
Bugün, benim de son zamanlarda çok fazla yaşadığım bir durumu sizlere anlatmak istiyorum. Sizler de bu durumu yaşıyor musunuz, merak ediyorum.
En son bugün Dead Island Definitive Edition oyununda yaşadım. Oyunu oynamak istemiyorum ama yine de para verip aldığım için kendimi oynamaya mecbur hissediyorum ve aşırı sıkılıyorum. Bu durumun adı "sunk cost fallacy", Türkçe adıyla batık maliyet yanılgısı.
Kısaca açıklamam gerekirse; oynamaktan keyif almadığınız veya vakit ayırmak istemediğiniz hâlde, o oyuna para harcadığınız ya da çok fazla zaman/emek yatırdığınız için oynamaya devam etme eğilimini ifade eder. Örneğin yüzlerce saatlik kütüphane veya oyun içi ilerleme buna dâhil edilebilir.
Oynanmayan oyunlar, yani "backlog anksiyetesi" de bununla bağlantılı bir durum. İndirimlerde satın alınan ama asla oynanmayan yüzlerce oyun ve beraberinde gelen "Parasını ödedim, bitirmeliyim." baskısı.
Mesela steam de bulunan veyahut bilinen tüm oyunları almak isterim ama aldığım zaman da oynama hevesim bir anda kaçar. Kendim de en nefret ettiğim huyum bu. Giderim salak saçma oyunlar oynarım Minecraft, Satisfactory gibi. Millet her oyundan sıkılıp yeni oyunlar dener ben sabit kalmış gibi hissediyorum.