Steam Oyunları "sunk cost fallacy" etkisi

Bende de tam tersi var ya oyunu alırım oynayamam. Örneğin RDR 2 almıştım 2 yıl önce. Max 10 saat oynamışımdır. Bunun adı ne oluyor tam olarak hocam .

Mesela steam de bulunan veyahut bilinen tüm oyunları almak isterim ama aldığım zaman da oynama hevesim bir anda kaçar. Kendim de en nefret ettiğim huyum bu. Giderim salak saçma oyunlar oynarım Minecraft, Satisfactory gibi. Millet her oyundan sıkılıp yeni oyunlar dener ben sabit kalmış gibi hissediyorum.

Steam de bulunan veyahut bilinen tüm oyunları almak isterim ama aldığım zaman da oynama hevesim bir anda kaçar.

Bende heves kaçma olmuyor eskiden aldığım eski oyunları işte mesela Dead Island Definitive Edition oyununu aldım 2 yıl önce şimdi oynamaya başladım ve oyunun normal versiyonu yani definitive olmayanı (zaten normal ile bir farkı yok) 15 yıl önce çıkmış bir oyun ve mekanikleri de 15 yıl önceye göre tasarlandı bu durumda beni aşırı sıkıyor zaten sanki kendimi zorundaymışık gibi oynamaya

Bunun adı ne oluyor tam olarak hocam
Valla onu araştırmadım ama bir yapay zekaya yazın isterseniz

Millet her oyundan sıkılıp yeni oyunlar dener ben sabit kalmış gibi hissediyorum.
Bence sürekli oynadınız oyunlara biraz mola vermeniz gerekiyor hocam belki o verdiğiniz mola süresinde başka oyunlara da geçiş yaparsınız.

Son düzenleme:
Bence sürekli oynadınız oyunlara biraz mola vermeniz gerekiyor hocam belki o verdiğiniz mola süresinde başka oyunlara da geçiş yaparsınız.
Valla DDNet bağımlısıydım ben belki bilirsiniz 20 yıllık oyun. Önce ki ismi Teeworlds idi. Mekanikleri zaman istediği için ve işe girdiğim için bırakmak zorunda kaldım o oyunu kötü oynayınca modum sıfırlanıyordu. İlk ve son bağımlısı olduğum oyundu kendisi. Onun dışında da zaman öldürmek için Minecraft vb oynuyorum. Oynama isteğim 0 ama.

Buna örnek olarak Call of Duty verilebilir. Aldığın CoD oyununun online tarafı ve sezon içerikleri berbattır ancak 70 dolar verdiğin için oynamaya mecbur edilmek gibi hissetmek.

Buna örnek olarak Call of Duty verebilirim. Aldığın CoD oyununun online tarafı ve sezon içerikleri berbattır ancak 70 dolar verdiğin için oynamaya mecbur edilmek gibi hissetmek.

Aynen en basit örneklerdendir hikaye tarafı kötüdür ama insanlar online için verir 70 doları ve oyunu da sevmezseler gider o para o yüzden durmadan insanlar Call of Duty Black Ops 6 oynuyor demek ki Call of Duty: Black Ops 7'yi alan daha az kişi var ajdjfjshahdf.

10K dolar mı? Bu paranın suyu nereden peki, kendi mi kazanıyor yoksa ailesinden mi alıyor yatırmak için? Ailesinden alıyorsa ailesine sabır dilerim. Arkadaşının elinden tutup bir çayır çimene dokundur büyük sevap işlersin dostum.

Diğer mesajlarda da bahsettim, eline toplu para geçmişti de işte o dönem 300 bin lira civarı. Dolar 20-25 liraydı sanırsam. Gitti güzel bir bilgisayar topladı kalanını da oyunlara bastı Para bastıklarından biri de Genshin işte Ben de diyorum evden çık bi gez dolaş ama yok diyo

Aslında Black Ops 6'nın online tarafı iyi değil ve Black Ops 7'nin online tarafı ise güzel. Ancak BO7 bir BO6 DLC'si olduğu için beğenilmedi ve aynı sene Battlefield 6 çıktığı için az satıldı. BO6'nın ömrü de bittiği için artık fazla oynanmıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…