Uygulamaları, oyunları ve arayüzleri ingilizce kullanırım hem daha kolay/alışkanlık yapması için hem de ileri seviye öğrenmek için. Şimdi de almanca kullanmaya başladım, onu da ileri seviye öğrenmek için.

Belli seviyeye kadar İngilizce anlayabiliyorum ama anlamak için de beynim ekstra çalışıyor. Oyunu rahatlamak için oynuyorum, hem oyunu oynayıp hem de altyazıyı kafamın içinde çevirmeye çalışmak zor geliyor. O yüzden Türkçe oynamayı tercih ediyorum.

Tabii ki de ana dilde oynamak. Tüm oyunlarda Almanca, Fransızca, İspanyolca gibi diller niye var? Hepsi İngilizce biliyor ama ana dil bambaşka.

Pintipanda seviyesinde İngilizcem olsa her oyunu İngilizce oynarım ama maalesef yok. Mecbur yamayla falan uğraşıp hatta gerekirse yamalara para verip Türkçe oynuyorum. Anca online oyunlarda İngilizce bir nebze tercih ederim onun dışında hikayeli oyunlarda asla İngilizce oynamam çünkü her yazıyı, her kelimeyi anlayarak oynamak ayrı, genel konuyu anlayıp diyalogların çoğunu boş geçmek ayrı. Sanmıyorum ki İngilizce oynayanların çoğu Pintipanda gibi her cümleyi anlaya anlaya oynuyorlar.

Oyun resmi olarak Türkçe desteklese bile her zaman İngilizce oynarım; Türkçe yamalarla 2014’ten beri ilgilenmiyorum.