Katılmıyorum. Oyun oynayarak hayatın boşa gitmesinin 2 yolu var. Ya oynadığın oyunlar amaçsız, kalitesiz oyunlar (LOL, Valorant, CS vb.) ya da oyun oynamaktan başka bir şey yapmıyor olmanız gerek. Hayatınızın merkezine neyi koyarsanız koyun hayatınız boşa gider. Oyunlarla alakası yok bu durumun. Hayatınızın merkezine dizi-film izlemeyi koyarsanız ne olur? O zaman da boşa gitmiş olur. Yani burada olay oyun oynamak değil, hayatının merkezine bir şey koyup ondan başka bir şey yapmamak. Gidip RDR2, TLOU, GOW gibi kaliteli oyunlar oynamak ile kitap okumak, dizi-film izlemek arasında hiçbir fark yok.
Kendiniz ağzınızla oyun oynamak kitap okumaktan farksız demişsiniz de öyle değil işte. Oyunlara kıyasla okuma yazma hızınızı kitaplar düzenler, okuma hızını kitap geliştirir. E spor oyunları oynamadım ben o yüzden dahil değil onlar. Oyunlar faydasız demek istemedim ben bana da cevap yazmadınız biliyorum da yine de söylemek istedim. Her şeyin aşırısı fazla ben aşırısını yaptım. :D

Şöyle, e-sporcu olmaya yönelik oynamaya çalıştım, çok yakındım olmaya da, hayatımda hep boşa oyun oynamamak vardı, zamanımı boşa geçirmek istemiyordum. Bu ayrıntıyı eklemeyi unutmuşum
Bende denemiştim e sporcu olmayı da e sporcu olmak baktım o zamanlar beni aşıyor çok kısa araştırma ile bıraktım direkt. Yani cs için güzel fare ve ekipmanlar iyi internet gerekiyordu o elendi. LOL sevemedim ben direkt e spor karşıtıymışım. Oynadığım flash oyunlra bile çok kaliteliydi ve arkadaşın saydığı oyunların hepsini oynadım. Doğru söylüyor, kitap gibi o oyunlar ama "gibi" yani asla kitap yerine geçemezler bence.

Sebebi mavi ışık sonuçta sanal bir şeye bakıyoruz gözleri çok yoruyor zaten, diğer sebebi sürekli dikkat istiyorlar kitapta dikkatini verdin baktın dikkatin dağılıyor sayfaya işaret koy dikkat dağıtan durumu önleyince geri dön oyunlar öyle olamıyorlar. Ayrıca kitaplar bilgi hazinesidir bu oyunlar öyle değil. Yani çok fark var, kitaplar öyle donanım istemez okuma yazman varsa okursun kötü bile olsa okursun okuma yazman. Ama oyunlar artık aşırı sistem ister hale geldi optimizasyonları bozuk. Crack kullanmak bir dert kullanmamak ayrı. Crack öneremiyorsun bile orijinal kullanıyorsun maliyetleri uçtu. Eskiden net oyunculuk daha iyiydi sektör olarak artık bir cacık olmaz bizim ülkede oyunculuk sektöründen zira eskiden kitap almak daha maliyetliyse artık oyunlarla eşitlendiler bence daha kârlı bile oldular diye düşünüyorum.

Ha dengenizi korursanız oyunlardan da zarar gelmez ama o çok zor bir şey. O yüzden hiç oynamamakta bir seçenektir. Lorrien'in attığı mesaja asla katılmıyorum yani. O mesaja katılmam için oyunları bilmeyen insanlara cahil gözüyle vs. bakmam lazım.

Son düzenleme:
Kendiniz ağzınızla oyun oynamak kitap okumaktan farksız demişsiniz de öyle değil işte. Oyunlara kıyasla okuma yazma hızınızı kitaplar düzenler, okuma hızını kitap geliştirir. E spor oyunları oynamadım ben o yüzden dahil değil onlar. Oyunlar faydasız demek istemedim ben bana da cevap yazmadınız biliyorum da yine de söylemek istedim. Her şeyin aşırısı fazla ben aşırısını yaptım. :D

Bende denemiştim e sporcu olmayı da e sporcu olmak baktım o zamanlar beni aşıyor çok kısa araştırma ile bıraktım direkt. Yani cs için güzel fare ve ekipmanlar iyi internet gerekiyordu o elendi. LOL sevemedim ben direkt e spor karşıtıymışım. Oynadığım flash oyunlra bile çok kaliteliydi ve arkadaşın saydığı oyunların hepsini oynadım. Doğru söylüyor, kitap gibi o oyunlar ama gibi yani asla kitap yerine geçemezler bence.

Sebebi mavi ışık sonuçta sanal bir şeye bakıyoruz gözleri çok yoruyor zaten, diğer sebebi sürekli dikkat istiyorlar kitapta dikkatini verdin baktın dikkatin dağılıyor sayfaya işaret koy dikkat dağıtan durumu önleyince geri dön oyunlar öyle olamıyorlar. Ayrıca kitaplar bilgi hazinesidir bu oyunlar öyle değil. Yani çok fark var, kitaplar öyle donanım istemez okuma yazman varsa okursun kötü bile olsa okursun okuma yazman. Ama oyunlar artık aşırı sistem ister hale geldi optimizasyonları bozuk. Crack kullanmak bir dert kullanmamak ayrı. Crack öneremiyorsun bile maliyetleri uçtu. Eskiden net oyunculuk daha iyiydi sektör olarak artık bir cacık olmaz bizim ülkede oyunculuk sektöründen zira eskiden kitap almak daha maliyetliyse artık oyunlarla eşitlendiler bence daha kârlı bile oldular diye düşünüyorum.

Ha dengenizi korursanız oyunlardan da zarar gelmez ama o çok zor bir şey. O yüzden hiç oynamamakta bir seçenektir. Lorrien'in attığı mesaja asla katılmıyorum yani.
Hocam ben inanılmaz espor adamıyım, tam bir rekabet ve hırs canavarıyım. O yüzden hep en iyi olmak istemiştim, artık öyle değil de para kazanmak amaçlı turnuvalar oluyor, oralara katılıp bir şeyler yapabilirim fakat 10 maçtan en az 6 tanesini kazanmam lazım ki artıya geçeyim, o da zevkten alınacak çok zamana geçiyor, ya da oynadığım maçları 10 euro yerine 50 falan oynayacağım ki o da fazla, direkt kumar oluyor, o kadarı fazla.

Benim kendime tamamen yeni bir hobi bulmam lazım.

Hocam ben inanılmaz espor adamıyım, tam bir rekabet ve hırs canavarıyım. O yüzden hep en iyi olmak istemiştim, artık öyle değil de para kazanmak amaçlı turnuvalar oluyor, oralara katılıp bir şeyler yapabilirim fakat 10 maçtan en az 6 tanesini kazanmam lazım ki artıya geçeyim, o da zevkten alınacak çok zamana geçiyor, ya da oynadığım maçları 10 euro yerine 50 falan oynayacağım ki o da fazla, direkt kumar oluyor, o kadarı fazla.

Aynen öyle tavsiyem kitap okumaktır, o da olmazsa bitki işi ile uğraşabilirsiniz hobi olarak. O olmazsa kurslara yazılmayı düşünebilirsiniz kendinizi geliştirme amaçlı veya hobi amaçlı. Seyahat edebilirsiniz o bile bir hobidir parasız zor olsa bile.

Aynen öyle tavsiyem kitap okumaktır, o da olmazsa bitki işi ile uğraşabilirsiniz hobi olarak. O olmazsa kurslara yazılmayı düşünebilirsiniz kendinizi geliştirme amaçlı veya hobi amaçlı. Seyahat edebilirsiniz o bile bir hobidir parasız zor olsa bile.
Yaşadığım ülkenin dilini günde 4-5 saat çalışacağım ki ülkeye kendimi daha iyi adapte edebileyim. Bu hem bir hobi hem de gereklilik gibi olacak, kendime yatırım. Boş vakitlerimde de kitap okurum o dilde dediğiniz gibi. İlerde maddi gücüm olduğumda da seyahat kesinlikle güzel bir fikir.

Bazı oyunlar hikaye kitaplarından, filmlerden alınarak yapılıyor o yüzden hiç oynamayın oyunlar çok kötüdür demiyorum ama hiç oynamamakta güzel bir seçenek. Film ve dizi izlemekte hobidir mesela, oyunlarda diziye sizi katılımcı yaparak bir takım mekanikler ile sizi ortama daha iyi dahil etmeye çalışıyorlar o atmosfere ama çok kolay aşırıya kaçılabiliyor. Dizilerde öyle, aşırısı zararlı. Baktınız kontrol altına alamıyorsunuz direkt kaçmak faydalıdır.

Yaşadığım ülkenin dilini günde 4-5 saat çalışacağım ki ülkeye kendimi daha iyi adapte edebileyim. Bu hem bir hobi hem de gereklilik gibi olacak, kendime yatırım. Boş vakitlerimde de kitap okurum o dilde dediğiniz gibi. İlerde maddi gücüm olduğumda da seyahat kesinlikle güzel bir fikir.
Oyun oynamaktansa adobe uygulamaları, cinema 4d, blender gibi uygulamalarla uğraşmak bile daha iyi bir hobidir.

Bazı oyunlar hikaye kitaplarından, filmlerden alınarak yapılıyor o yüzden hiç oynamayın oyunlar çok kötüdür demiyorum ama hiç oynamamakta güzel bir seçenek. Film ve dizi izlemekte hobidir mesela, oyunlarda diziye sizi katılımcı yaparak bir takım mekanikler ile sizi ortama daha iyi dahil etmeye çalışıyorlar o atmosfere ama çok kolay aşırıya kaçılabiliyor. Dizilerde öyle, aşırısı zararlı. Baktınız kontrol altına alamıyorsunuz direkt kaçmak faydalıdır.

Oyun oynamaktansa adobe uygulamaları, cinema 4d, blender gibi uygulamalarla uğraşmak bile daha iyi bir hobidir.
Kesinlikle oyle, bu guzel yardimlasma icin tesekkur ediyorum, eksik olmayin beni bir nebze de olsa rahatlattiniz.

Kesinlikle oyle, bu guzel yardimlasma icin tesekkur ediyorum, eksik olmayin beni bir nebze de olsa rahatlattiniz.
Sizde kendimi gördüm ama tabii siz daha büyüksünüz. O yüzden rahatlatmış olabilirim. :rofl:
Ben de sizin gibi bir sona sahip olabilirdim.

Bir araç alıp kiralayıp sürmek bile hobi, motorlarda öyle. Motorlar tabi tehlikeli biraz.