Kendiniz ağzınızla oyun oynamak kitap okumaktan farksız demişsiniz de öyle değil işte. Oyunlara kıyasla okuma yazma hızınızı kitaplar düzenler, okuma hızını kitap geliştirir. E spor oyunları oynamadım ben o yüzden dahil değil onlar. Oyunlar faydasız demek istemedim ben bana da cevap yazmadınız biliyorum da yine de söylemek istedim. Her şeyin aşırısı fazla ben aşırısını yaptım.Katılmıyorum. Oyun oynayarak hayatın boşa gitmesinin 2 yolu var. Ya oynadığın oyunlar amaçsız, kalitesiz oyunlar (LOL, Valorant, CS vb.) ya da oyun oynamaktan başka bir şey yapmıyor olmanız gerek. Hayatınızın merkezine neyi koyarsanız koyun hayatınız boşa gider. Oyunlarla alakası yok bu durumun. Hayatınızın merkezine dizi-film izlemeyi koyarsanız ne olur? O zaman da boşa gitmiş olur. Yani burada olay oyun oynamak değil, hayatının merkezine bir şey koyup ondan başka bir şey yapmamak. Gidip RDR2, TLOU, GOW gibi kaliteli oyunlar oynamak ile kitap okumak, dizi-film izlemek arasında hiçbir fark yok.
Bende denemiştim e sporcu olmayı da e sporcu olmak baktım o zamanlar beni aşıyor çok kısa araştırma ile bıraktım direkt. Yani cs için güzel fare ve ekipmanlar iyi internet gerekiyordu o elendi. LOL sevemedim ben direkt e spor karşıtıymışım. Oynadığım flash oyunlra bile çok kaliteliydi ve arkadaşın saydığı oyunların hepsini oynadım. Doğru söylüyor, kitap gibi o oyunlar ama "gibi" yani asla kitap yerine geçemezler bence.Şöyle, e-sporcu olmaya yönelik oynamaya çalıştım, çok yakındım olmaya da, hayatımda hep boşa oyun oynamamak vardı, zamanımı boşa geçirmek istemiyordum. Bu ayrıntıyı eklemeyi unutmuşum
Sebebi mavi ışık sonuçta sanal bir şeye bakıyoruz gözleri çok yoruyor zaten, diğer sebebi sürekli dikkat istiyorlar kitapta dikkatini verdin baktın dikkatin dağılıyor sayfaya işaret koy dikkat dağıtan durumu önleyince geri dön oyunlar öyle olamıyorlar. Ayrıca kitaplar bilgi hazinesidir bu oyunlar öyle değil. Yani çok fark var, kitaplar öyle donanım istemez okuma yazman varsa okursun kötü bile olsa okursun okuma yazman. Ama oyunlar artık aşırı sistem ister hale geldi optimizasyonları bozuk. Crack kullanmak bir dert kullanmamak ayrı. Crack öneremiyorsun bile orijinal kullanıyorsun maliyetleri uçtu. Eskiden net oyunculuk daha iyiydi sektör olarak artık bir cacık olmaz bizim ülkede oyunculuk sektöründen zira eskiden kitap almak daha maliyetliyse artık oyunlarla eşitlendiler bence daha kârlı bile oldular diye düşünüyorum.
Ha dengenizi korursanız oyunlardan da zarar gelmez ama o çok zor bir şey. O yüzden hiç oynamamakta bir seçenektir. Lorrien'in attığı mesaja asla katılmıyorum yani. O mesaja katılmam için oyunları bilmeyen insanlara cahil gözüyle vs. bakmam lazım.
Son düzenleme: